MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Hráškový krém s mátovými nočky z čerstvého sýra

17. května 2013 v 15:57 | Pavlína |  *** POLÉVKY
Zanedlouho se na zahrádkách a na polích objeví první lusky zeleného hrášku. Máte-li rádi polévky, vyzkoušejte - třeba k víkendovému obědu tento hráškový krém. A rozhodně nevynechejte ani mátové nočky - máta a hrášek si odjakživa chuťově velmi dobře rozumí.


Potřebujeme:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibuli
  • 300 g kuliček čerstvého zeleného hrášku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g zakysané smetany créme fraiche
  • 100 g čerstvého sýra
  • snítku čerstvé máty
  • červený pepř

Na olivovém oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přisypeme hrášek, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí hrášku. Poté směs rozmixujeme ponorným mixérem, propasírujeme přes jemné síto a zjemníme smetanou créme fraiche. Podle chuti můžeme jemně přisolit, pokud nebyl dostatečně osolen již zeleninový vývar.


Čerstvý sýr dobře promícháme s najemno posekanými mátovými lístky. Můžeme zlehka přisolit. Dvěma lžičkami proti sobě tvarujeme malé nočky, které klademe na povrch polévky. Polévku můžeme přizdobit mátovým lístkem a drceným červeným pepřem.


Dobrou chuť!

Dekorace na fotografiích byly zapůjčeny z obchodu Flowers & Living.
 


Komentáře

1 Dulce de Leche Dulce de Leche | 17. května 2013 v 18:04 | Reagovat

To je taka naaadhera,Pavlinka ..ze neviem ci by som to aj zjedla,najprv by som sa asi hodinu kochala pohladom :)

2 Lucie Lucie | Web | 17. května 2013 v 18:50 | Reagovat

tak ta je úžasná, já dělávám s bazalkovým pestem, ale asi zkusím tuhle, krásně nafocené :-)

3 Jacqueline Jacqueline | E-mail | Web | 18. května 2013 v 20:13 | Reagovat

Vypadá to chutně,určitě si uvařím :-)

4 Markéta Berková Markéta Berková | 18. května 2013 v 22:58 | Reagovat

Vypadá báječně, určitě vyzkouším :-)

5 Kejm Kejm | E-mail | Web | 19. května 2013 v 6:56 | Reagovat

hráškové polévky miluju!

6 Madla Madla | E-mail | Web | 31. května 2013 v 20:04 | Reagovat

Také jsem velikým příznivcem hráškových polévek (momentálně jsem dojedli hráškovo-bramborový krém s domácím mandlovo-koprovým pestem), takže tuhle báječnou variantu určitě také vyzkouším!

7 Pavlína Pavlína | 5. června 2013 v 13:06 | Reagovat

[1]: Dulce de Leche:
Martinko, díky! :D

8 Pavlína Pavlína | 5. června 2013 v 13:07 | Reagovat

[2]:Lucie:
Bazalkové pesto je bezva nápad, prostě k hrášku bylinky patří :D
Díky
P.

9 Pavlína Pavlína | 5. června 2013 v 13:09 | Reagovat

[3]:Jacquelina +[4]:Markéta Berková +[5]:Kejm:
Děkuji, vyzkoušejte :-)
P.

10 Pavlína Pavlína | 5. června 2013 v 13:13 | Reagovat

[6]:Madla:
Tedy vy se máte, jsi kouzelnice :-)
Díky
P.

11 Jana Grew Jana Grew | E-mail | Web | 6. července 2013 v 22:21 | Reagovat

Paráda, hned to vyzkouším, zrovna když jsem přemýšlela co dneska vykouzlí moje keramická pánev, díky za skvělou inspiraci

12 Pavlína Pavlína | 9. července 2013 v 12:40 | Reagovat

[11]:Jana Grew:
Moje nejnovější "hračka" v kuchyni je také keramická pánev a jsem z ní nadšená :-P
Díky za komentář a na viděnou
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama