MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Hovězí burgry s medvědím česnekem, sýrem Feta a dipem z pečených paprik

30. dubna 2013 v 13:26 | Pavlína |  *** MASO
Tento rok jsem měla opět to štěstí, že jsem byla obdarována dost velkým množstvím medvědího česneku. Velkou část z této dávky vždy využiji na pesto. V lednici by zcela jistě vydrželo i měsíc, ale přesnou trvanlivost nejsem schopna zjistit, protože je vždy snědeno daleko dříve. Velmi ráda přidávám nakrájený medvědí česnek do tvarohu a tak vznikne zdravá a výrazná pomazánka, která nejvíce chutná na tmavém chlebu.

Zatím naposledy jsem se rozhodla přidat nakrájený medvědí česnek do mletého masa a výsledek byl báječný.

Suroviny:
  • 2 velké hrsti listů medvědího česneku
  • 1 kg hovězího mletého masa
  • 100 g sýra Feta
  • trochu perlivé vody
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • pečivo dle počtu porcí
  • 4 červené papriky
  • 4 lžičky majonézy
Začneme přípravou paprikového dipu. Papriky omyjeme a na suché pánvi důkladně ze všech stran opečeme tak, aby co největší plocha získala černou barvu. Poté papriky uložíme do mikrotenového sáčku, který dobře uzavřeme. Po zhruba půl hodině papriky vychladnou a pustí vlhkost. Díky tomu se pak budou dobře loupat rukama. Z paprik odstraníme kromě povrchové slupky i jádřince a co nejdůkladněji je očistíme. V žádném případě papriky neoplachujeme pod tekoucí vodou, protože bychom ztratili sladkou šťávu, která se díky pečení v paprikách projevila naplno. Paprikovou dužinu pak rozmixujeme, třeba ne úplně na hladkou hmotu. Přidáme majonézu, případně dochutíme solí a pepřem.


Hovězí maso, tentokrát kližku, jsem si nechala semlít u řezníka. K němu jsem doma přidala na kostičky nakrájený sýr Feta. Vyzkoušejte jeho slanou chuť a tou se pak řiďte při konečném dochucování solí. Medvědí česnek nakrájíme na jemné proužky a přidáme je k masu. Masovou směs dobře promícháme, přidáme perlivou vodu nebo špetku jedlé sody. Díky ní budou burgery nadýchanější. Podle chuti opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme. Namočenýma rukama vytvarujeme malou placičku a na rozpálené pánvi opečeme. Upečený vzorek ochutnáme a směs v míse případně dochutíme. Masové placičky pečeme na olejem potřené steakové pánvi z každé strany asi 4 minuty, záleží na výšce masa.


Pečivo, já použila ciabbatu, rozpůlíme a taktéž opečeme na olejem potřené pánvi. A můžeme podávat. Na spodní část pečiva položíme list salátu - mám ráda little gem. Na něj placičku, tu přelijeme paprikovým dipem, přidáme pár slabounkých koleček červené cibule. Není tak ostrá jako žlutá a k masu se výborně hodí. Přidáme horní díl pečiva a můžeme spojit napichovátkem - kvůli stabilitě při podávání.


Dobrou chuť!
 



Komentáře

1 Madla Madla | Web | 11. května 2013 v 11:32 | Reagovat

Tak ty jsou přímo úžasné! Hned bych si dala a u jednoho bych nezůstala. Ach, bezlepková dieto, buď prokleta!

2 the Wave the Wave | Web | 13. května 2013 v 16:33 | Reagovat

Já mám tedy radši pečení  sladkého, ale hambáče mám ráda  zvlášť ty podomácku dělané... Když ne hambáče, ten dip zkusím určitě!

3 creative-picture creative-picture | Web | 13. května 2013 v 17:10 | Reagovat

Vypadá to lakavě, hned bych si dala! :)

4 my-starr my-starr | Web | 16. května 2013 v 16:25 | Reagovat

zaujimave

5 Pavlína Pavlína | 17. května 2013 v 14:45 | Reagovat

[1]: Madla:
Pro bezlepkovou stravu by bylo třeba pouze připravit to správné a vhodné pečivo, jinak není třeba měnit nic :D
Díky
P. :)

6 Pavlína Pavlína | 17. května 2013 v 14:47 | Reagovat

[2]:+[3]:+[4]::
Díky za vaše komentáře :D Jakékoliv domácí jídlo je fajn a v tom případě nemám nic ani proti hamburgru. Dip z pečených paprik se hodí zejména k masu, třeba dobrému steaku :D
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Článek o skvělém setkání foodbloggerů, který vyšel v časopise INSTINKT (40/2012 dne 4.10.2012), je k nahlédnutí 1.strana. 2.strana. 3.strana.


Článek, který vyšel o mém blogu, mých fotografiích a také trochu o mně v časopise INSTINKT (30/2012 dne 26.7.2012), je k nahlédnutí ZDE.