MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Salát z čekanky s jablky, krutony a křepelčím vejcem

18. března 2013 v 15:09 | Pavlína |  *** SALÁTY
Zima se stále nechce vzdát a tak jsem pro doplnění tolik potřebných vitamínů a energie připravila další salát, jehož základem je zelenina, kterou řadím mezi své oblíbené. Bohužel ne zase tak časo ji vídáme v obchodech.

Salát patří mezi ty vydatnější a jednotlivé ingredience v něm můžeme podle vlastní chuti zaměňovat.


Na dvě opravdu velké porce bude třeba:
  • 1 hlávka červené čekanky
  • 1 pevné kyselé jablíčko Granny Smith
  • 1 starší rohlík
  • 10 vlašských ořechů
  • 100 g parmazánu
  • 2 křepelčí vejce
Na zálivku:
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky dijonské hořčice

Začneme přípravou zálivky, kterou velmi dobře vymícháme v jemnou emulzi. Čekanku nakrájíme na užší proužky a vsypeme do větší nádoby. Přidáme zálivku a důkladně promícháme, aby se listy dobře ochutily. Nádobu zakryjeme folií a uložme do chladu. Část zálivky si schováme na podávání.

Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a opečeme je na pánvi s povrchem, který jsme zlehka potřeli olivovým olejem. Křepelčí vejce vyklepneme (klidně na té stejné pánvi) do tvořítka a upečeme.

Na talíře rozdělíme ochucené listy čekanky, plátky jablka, krutonky. Přidáme nahrubo posekané vlašské ořechy, pár hoblinek parmazánu a navrch položíme sázené křepelčí vejce. Povrch zakápneme zbylou zálivkou.


Dobrou chuť!
 


Komentáře

1 Bali Bali | E-mail | Web | 19. března 2013 v 10:24 | Reagovat

Máš pravdu, že u nás neni lehké čekanku sehnat. Když ano, většinou jen tu bílou. Ale nevadí, dobré jsou všechny druhy.
V poslední době jsem čekankový salát připravovala vícekrát. Naposledy s ořechy, grepem, gorgonzolou a zálivkou z medu, grepové a limetkové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Výtečné! Jablko do něj přidám příště ;-)

2 Pavlína Pavlína | 19. března 2013 v 15:13 | Reagovat

[1]:Bali:
To jsou přesně ty záměny, které jsem měla na mysli :-P : jablka vyměníme za hrušky nebo citrusy, parmazán za gorgonzolu... to vše s jakýmikoliv ořechy. Prostě u čekanky se člověk nesplete :D
Díky za komentář
P. :-)

3 Janah Janah | Web | 19. března 2013 v 22:58 | Reagovat

V době po listopadu 89, jsem pořád v Zelo Ovo chodila a žádala je, ať bílou čekanku přikryjou, pořád to nechápali, chtěli ji mít krásně zelenou! :-D

4 Taste-it-now Taste-it-now | 21. března 2013 v 23:22 | Reagovat

Vypadá to úžasně, tohle 100% vyzkoušíme! Zvu Vás na náš blog taste-it-now.blogspot.com

5 Pavlína Pavlína | 27. března 2013 v 14:00 | Reagovat

[3]:Janah:
:D Tady je sem tam vidět bílá, většinou přikrytá :-P, ale červená stále velmi málo. A Vietnamec? Ten neví, kam až by cenu vyšrouboval :S
Díky
P.

6 Pavlína Pavlína | 27. března 2013 v 14:01 | Reagovat

[4]:Taste-it-now:
Díky za komentář a přeji hodně chuti a radosti při psaní a fotografování dobrot!
P.
:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama