MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Mladé telecí maso špikované mrkví a česnekem

25. března 2013 v 14:29 | Pavlína |  *** MASO
Doufejme, že snad už zanedlouho přijde jaro. Díky prvním hřejivým paprskům slunce, radostnějšímu zpěvu ptáků a kvetoucí přírodě nám přinese potěchu pro naše oči a zimou unavenou duši. K jaru také neodmyslitelně patří pečínka z mladého masa - jehněčího, telecího nebo třeba kůzlečího, doplněná jen rychle podušeným špenátem. Jednu takovou jsem tedy připravila.

Potřebujeme:
  • 1 kg telecí kýty
  • 2 jarní mrkvičky
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 10 malých, nejlépe ranných brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 400 g listového špenátu
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
Maso odblaníme a pomocí dlouhého tenkého nože našpikujeme úzkými hranolky dobře očištěné mrkve. Poté maso protkneme malými klínky česneku. Povrch masa dobře osolíme. Telecí maso, protože obsahuje poměrně hodně vody, můžeme osolit poněkud více, než solíme obvykle. Maso poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi jednu hodinu na 180 stupňů. Přibližně 15 minut před koncem pečení přidáme k masu brambory rozkrojené na čtvrtky, které jsme před tím uvařili v osolené vodě.


Špenátové listy dobře propereme ve studené vodě. Zcezené je spaříme vroucí vodou a trochu je pokrájíme. Na pánvi s rozehřátým olivovým olejem zprudka opečeme na tenké plátky nakrájený česnek. Jakmile začne růžovět, přidáme nahrubo posekané špenátové listy a krátce orestujeme. Vše zlehka osolíme a za dvě minuty je špenát hotov.


Maso krájené na silnější plátky, podáváme společně s opečenými bramborami a špenátem přelité šťávou na nahřátých talířích.

Dobrou chuť!


Dekorace na fotografiích byly zapůjčeny z obchodu Flowers & Living.
 


Komentáře

1 Meg Meg | Web | 27. března 2013 v 19:01 | Reagovat

Pavli, vypada to naprosto skvele! Mlade krehke maso, s jarni mrkvickou... a na talari to vsechno krasne ladi :) Nemuzu se vynadivat, opravdu krasne jarni jidlo.

2 Madla Madla | Web | 31. března 2013 v 20:53 | Reagovat

Nádhera, opravdu nádhera! Ještěže mám v pekáči zbytek jehněčí kýty na citronech a česneku, jinak bych se tady uslintala!
Telecí jsem taky koupila, bude dušené na víně se smetanou :-)
Ale tvá krmě je tak fotogenická a nádherně barevná, prostě bomba!

3 Pavlína Pavlína | 16. dubna 2013 v 14:21 | Reagovat

[1]: Meg:
:-P Však to také skvěle chutnalo :D Díky za komentář
P.

4 Pavlína Pavlína | 16. dubna 2013 v 14:22 | Reagovat

[2]: Madla:
Moc jsem se těšila na jaro a podobné pečínky z mladého masa :-P
Díky a měj se hezky
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama