MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Celerový krém s opečeným jablkem a nočky z modrého sýra

14. ledna 2013 v 8:57 | Pavlína |  *** POLÉVKY

Zimní, zdravá a velmi chutná. Všechny suroviny na přípravu této polévky máme většinou po ruce. Na čtyři porce takové zimní vzpruhy stačí mít ve spíži:

  • 2 celerové bulvy
  • 3 menší brambory
  • 1 cibuli
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 120 g ricotty
  • 50 g sýra s modrou plísní
  • 1 jablko
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
Nahrubo nakrájenou cibuli zprudka osmahneme na směsi olivového oleje a 25g másla. Přidáme očištěný a na kostky nakrájený celer. Jakmile vše zesklovatí, přilijeme horký vývar. Nakonec do hrnce přidáme oloupané a nakrájené brambory. Na úhlednosti krájení až tolik nezáleží, protože polévku budeme mixovat. Hrnec zakryjeme a vaříme do změknutí celeru, tj. asi 35 minut.

Sýr s modrou plísní nastrouháme na struhadle s většími oky. Poté sýr smícháme s ricottou. Jablko nakrájíme na plátky (1 plátek na porci), vykrojíme jadřinec a na zbytku másla osmahneme z obou stran.


Po změknutí celeru polévku rozmixujeme a přidáme smetanu. Podáváme ji horkou, s plátkem opečeného jablíčka a s nočky z modrého sýra. Zdobíme petrželkou a můžeme zakápnout ořechovým olejem nebo posypeme několika kousky nahrubo sekaných vlašských ořechů.


Dobrou chuť!

 



Komentáře

1 Meg Meg | Web | 14. ledna 2013 v 9:05 | Reagovat

Hned bych si ji dala! Polévky miluju snad ve všech podobách a v zimě na tyhle zeleninové mixované nedám dopustit :)

2 Janah Janah | Web | 14. ledna 2013 v 17:35 | Reagovat

Dnes držím půst, tak rychle pryč, zítra se vrátím :-)

3 dulce de leche dulce de leche | 15. ledna 2013 v 17:43 | Reagovat

Pavlinka,no krajsiu polievku som asi este ani nevidela :) sikulkaaa :)

4 Adriana Adriana | E-mail | Web | 16. ledna 2013 v 1:28 | Reagovat

Pavlinka, to znie fantasticky....ja sice nie som velmi polievkova, ale toto by som si dala.... ;-)

5 Janah Janah | Web | 16. ledna 2013 v 22:38 | Reagovat

Přidávám si recept do sbírky, celer můžu ve všech podobách :-P

6 Pipi Pipi | E-mail | Web | 17. ledna 2013 v 13:17 | Reagovat

Mňamy, celer je můj oblíbenec a krémové polévky jsou skvělé. Ten sýrový noček je vtipný nápad, já osobně bych volila jiný sýr, neboť plíseň nesnáším, ale pro ostatní to bude určitě chuťový odpich.

7 oriflame20 oriflame20 | E-mail | Web | 22. ledna 2013 v 15:26 | Reagovat

Vypadá to zajímavě :-)

8 Pavlína Pavlína | 28. ledna 2013 v 8:02 | Reagovat

[1]: Meg:
Díky, mám stejný názor. I z té nejobyčejnější zeleniny může být jednoduchá skvělá polévka :D
P.

9 Pavlína Pavlína | 28. ledna 2013 v 8:05 | Reagovat

[2]:+[5]: Janah:
To je dobře, že půst už skončil :-P Celer je skvělý a zdravý, vyzkoušej tedy třeba ještě tento recept: http://mlsnakocka.blog.cz/1102/zapeceny-celer-a-toust-s-kozim-syrem-dva-tipy-na-valentynske-pohosteni
Díky a měj se fajn
P.
:D

10 Pavlína Pavlína | 28. ledna 2013 v 8:09 | Reagovat

[3]:dulce de leche + [4]:Adriana:
Děkuji :-P
P.

11 Pavlína Pavlína | 28. ledna 2013 v 8:10 | Reagovat

[6]: Pipi:
Místo sýra s modrou plísní by se dal noček vytvořit třeba z čerstvého sýra, tvarohu... ochutit třeba bylinkou?
Díky
P.
:D

12 Jiřík Jiřík | Web | 5. února 2013 v 10:29 | Reagovat

Teda dlouho jsem neviděl fakt takhle krásnou polívku :D i když chuť celeru zrovna moc nemusím, z tehle obrázků mi tečou sliny! :(

13 Pavlína Pavlína | 25. února 2013 v 10:12 | Reagovat

[12]: Jiřík:
Třeba by Tě právě taková polévka přesvědčila o tom, že celer je prostě fajn :D
Díky za komentář
P. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.