MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Dezert z pečené dýně

18. října 2012 v 13:17 | Pavlína |  *** SLADKÉ
Je tady podzim, který hraje všemi barvami, také díky nádherným dýním.


Zkuste si připravit jednoduchou sladkou tečku v podobě lehkého poháru z dýně Hokaido, který bude třeba právě po zvěřinové pečínce to pravé.


Suroviny:
  • 1 menší dýně Hokaido
  • 250 g ricotty
  • 3 - 4 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 220 ml smetany ke šlehání
  • kvalitní čokoládové sušenky (mohou být třeba s oříšky)
  • oříšky na posypání

Dýni po povrchu důkladně omyjeme, nakrájíme na osminky a zbavíme semínek. Lehce zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut - dokud slupka není naprosto měkká. Zchladlou dýni důkladně rozmačkáme vidličkou. Přidáme dvě lžíce ricotty, osladíme podle své chuti medem nebo javorovým sirupem. Dochutíme skořicí.


Do zbytku ricotty opatrně přimícháme ušlehanou smetanu. Poté dýňovou směs naplníme do zdobícího sáčku, bílou směs do druhého sáčku. Do sklenic na dno rozdrobíme čokoládové sušenky a pak už tvoříme střídavě jednotlivé vrstvy dezertu - podle výšky nádob. Povrch zdobíme posekanými ořechy.


Dobrou chuť!

Tento recept jsem připravila pro 4. - podzimní číslo časopisu Bohemia living.
 


Komentáře

1 Adriana Adriana | E-mail | Web | 18. října 2012 v 20:21 | Reagovat

Musela som nakuknut z FB a veru nelutujem....taky krasny jesenny dezert... jednoduchy, ale urcite poskytujuci skvely chutovy zazitok....a tie fotecky, tak tie su  prenadherneeeeeeeeeeeeeeee...mas moj hlboky obdiv... :-)  ;-)

2 Madla Madla | Web | 19. října 2012 v 19:18 | Reagovat

Opět nádherné fotky a báječně podzimní recept k tomu. Takovýto podobný recept na vrstvený dýňový pohár jsem viděla v říjnovém F.O.O.D.u. Tak se asi budu inspirovat, protože Hokkaiďat máme nyní díky mým rodičům větší než velké množství.
A ricotta je báječná, zrovna mi jedna čerstvě vyrobená okupuje lednici :-)

3 toffo toffo | 22. října 2012 v 19:18 | Reagovat

Byl to takový můj trik, jak naučit Aničku na tvaroh a bílý jogurt, vykouzlit z něj dezert.Rychlý a chutný dezert. Teď můžu trikovat z dýní, mé krycí jméno je bratr v triku :-).

4 Janette Janette | E-mail | 29. října 2012 v 12:33 | Reagovat

Vyborny dezert. Vcera vecer za polhodinu hotovy aj zjedeny :))

5 Pavlína Pavlína | 1. listopadu 2012 v 14:25 | Reagovat

[1]:Adriana:
Mnohokrát děkuji :D Dezert byl báječný a dýně jsou celkem fotogenické, tak jsem si trochu pohrála :D
Měj se krásně
P.

6 Pavlína Pavlína | 1. listopadu 2012 v 14:26 | Reagovat

[2]:Madla:
Já jsem koupila na trhu sazeničky - prý Hokaido. Nakonec jsme sklízeli (viz. první fotka) ty malinké oranžovo-zelené plody. Ale zase posloužily jako krásné podzimní zátiší.
Díky za komentář
P.
:-)

7 Pavlína Pavlína | 1. listopadu 2012 v 14:28 | Reagovat

[3]:toffo:
Jako téměř pokaždé musím říci, že to doma se zaváděním "novinek" opravdu nemáš jednoduché :-P Tvaroh, bílý jogurt i ricotta jsou pro dezerty bezva :D
Dobrou chuť!
P.
:D

8 Pavlína Pavlína | 1. listopadu 2012 v 14:29 | Reagovat

[4]:Janette:
Jsem ráda, že můj recept posloužil ke zpříjemnění nedělního odpoledne. Děkuji za zprávu a měj se fajn
P.
:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama