MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Nekynuté lívanečky z kefíru s omáčkou z lesního ovoce

2. srpna 2012 v 13:02 | Pavlína |  Vaříme pod širákem
Své občasné pobyty v přírodě pod stanem nebo jen tak pod širákem už asi blíže zmiňovat nemusím. Kouzlo otevřeného ohně, praskající dřevo, vůně pokrmů na ohni připravovaných, ranní cesty k vodnímu prameni pro zásoby vody, večery a noci pod hvězdnou oblohou. Toho všeho se prostě několikrát za rok nechci vzdát.


Lesy jsou plné borůvek a malin a dají se využít různým způsobem. Kdo má trpělivost, nasbírá si dostatečně velké množství na domácí zavařeninu. Menší množství nám pak stačí na různé koláče, tartaletky, koktejly a jiné lehké dezerty. A nebo si po návratu z takové lesní procházky ze všeho toho úžasného ovoce připravíme ovocnou omáčku pro lehký moučník. Konkrétně tento se dá v pohodě zvládnout venku na ohni. Stačí mít po ruce několik základních surovin z místního obchodu.

Na lívanečky si připravíme:
  • 300 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 160g celozrnné mouky
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • špetku soli
  • olej na smažení
  • zakysanou smetanu na ozdobení
Na omáčku z lesního ovoce:
  • 2 hrnky měkkého ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • 30 g másla
  • šťávu z jednoho citrónu
  • třtinový cukr dle chuti

V kefíru rozšleháme vejce a postupně přidáváme tolik mouky, až hmota téměř nestéká ze lžíce. Přidáme špetku soli a množství cukru podle své chuti. Na rozpálené pánvi pečeme lívanečky z obou stran do zlatova.


V pánvi pak rozpustíme máslo a přidáme rozmačkané nebo pokrájené ovoce. Ochutíme citrónovou šťávou, aby si ovoce zachovalo svou jasnou barvu. Osladíme dle vlastní chuti.


Lívanečky podáváme teplé s horkou ovocnou omáčkou a zakysanou smetanou.


Dobrou chuť!

Fotografie vznikly 28.4.2012 a společně s receptem jsem je vytvořila pro třetí vydání časopisu Bohemia Living.

 


Komentáře

1 toffo toffo | 5. srpna 2012 v 23:25 | Reagovat

krásně založený ohníček, my pod stanem vždy s bombičkou :-) Nejlepší fajrmon jsem já.

2 Pavlína Pavlína | 9. srpna 2012 v 13:55 | Reagovat

[1]: toffo:
Jsem ráda, že se Tvůj komentář probojoval přes čtyřdenní problémy BLOG.CZ :-P
Já si tohle vaření vážně užívala, miluji to :D
Díky a hezký zbytek prázdnin!
P.

3 HaF HaF | Web | 9. srpna 2012 v 18:49 | Reagovat

Prostě nádhera. Pobyt v přírodě, pod stanem je bezva. Smekám před takovým kulinařením pod širákem! :-D

4 Pavlína Pavlína | 13. srpna 2012 v 10:12 | Reagovat

[3]: HaF:
Doufám, že se mi letos ještě podaří si takhle "zavařit" :D
Díky a měj se fajn
P. :-P

5 Ryan , Roy Ryan , Roy | E-mail | Web | 3. září 2012 v 9:46 | Reagovat

ty si aniel!

6 Pavlína Pavlína | 26. září 2012 v 12:53 | Reagovat

[5]: Ryan, Roy:
:D
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama