MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Smetanová pěna s vůní růží a ovocem

3. července 2012 v 12:27 | Pavlína |  *** SLADKÉ
Na keřících dozrává rybíz, angrešt, josta - všechno příjemně nakyslé ovoce. Kdo nemá keříky na zahradě, bude mít třeba štěstí a koupí toto ovoce na některém z farmářských trhů. Ovocné dezerty u mne mají vždy přednost před pečenými moučníky a tak jsem připravila dezert, který byl pro letní horký večer ideální.


Na pěnu pro 3 osoby si připravíme:
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce jogurtu
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci růžové vody
Smetanu ušleháme, lehce do ní přimícháme hustý jogurt (já nejraději Choceňský), dle chuti osladíme medem. Nakonec přidáme růžovou vodu. Po jejím přidání bude chuť téměř neznatelná, ale vydržte, "rozleží se".

Pěnu naplníme do sklenic a necháme vychladit. Tento dezert je vhodné připravovat asi dvě hodinky před konzumací. Při delším chlazení by se jogurt mohl začít oddělovat.


Před podáváním sypeme ovocem, které jsme zbavili stopek. Můžeme lehce zasněžit moučkovým cukrem. Zdobíme třeba mátou. Já měla k dispozici mátu zázvorovou.


Dobrou chuť!




Komentáře

1 Johana Johana | E-mail | 3. července 2012 v 12:52 | Reagovat

Pavlo, tomu říkám boží mana. Skvělá kombinace.Prozatím mám k dispozici červený rybíz, maliny, měsíční jahůdky, další ovoce jistě seženu na trhu. Dík za typ.

2 Pipi Pipi | Web | 3. července 2012 v 18:11 | Reagovat

Je neuvěřitelné, kolik lidí si plete typ a tip :-)

No nic, to jen taková legrace.

Pavlíno, krásné poháry, vtipné je, že něco podobného mám vyfocené na blog na další příspěvek. Ono to asi jinak nejde, to by člověk musel ignorovat sezónu... Ale jen, že si občas připadám jak permanentní blokopírák :-D

3 Tatiana Tatiana | E-mail | 3. července 2012 v 20:52 | Reagovat

Mnamka, krasne fotky a uzasna kombinacia! :-)

4 Madla Madla | E-mail | Web | 3. července 2012 v 21:15 | Reagovat

Krásné a přesně podle mého gusta! u nás sice zatím rybíz ještě nedozrává, jeho doba však přijde a pak určitě tuhle dobrůtku vyzkouším.
Už ani neváím, kdy jsem něco sladkého pekla, v těchle úpalech to chce opravdu jen zmrzliny a podobně rychlé, nenáročné a přece exkluzivně chutnající dezerty. U nás se v lednici chladí jahodová panna cotta s bezovým želé s vodkou :-)
Ať máš krásné léto, Pavlíno!

5 Pavlína Pavlína | 11. července 2012 v 12:45 | Reagovat

[1]:Johana:
Ta moje směs byla také náhoda z našeho mini-trhu :D A moc jsem si pochutnala. Růžový rybíz je krásně jemný a josta je báječná :D
Díky
P.

6 Pavlína Pavlína | 11. července 2012 v 12:50 | Reagovat

[2]:Pipi:
:D
S recepty se stejným ovocem si prostě nelam hlavu a sem s nimi! To se někdy tak přihodí - jak říkáš: Sezóna :-P
P.

7 Pavlína Pavlína | 11. července 2012 v 12:51 | Reagovat

[3]:Tatiana +[4]:Madla:
Díky za milá slova a také přeji všem krásné léto!
P.
:D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.