MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz ... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.








Escaddo restaurant & café

11. července 2012 v 12:54 | Pavlína |  Když nejíme doma
Jdu z nákupu a směřuji do své oblíbené restaurace, abych zamluvila na večer stůl. A ejhle, zavřeno z důvodu rekonstrukce. První, co mi blesklo hlavou, bylo, že zřejmě restauraci koupil jiný majitel a všechno, co bylo do teď fajn, bude jinak. Do té původní restaurace jsem moc ráda chodila na tatarský biftek nebo jen tak na víno a ještě teplé pražené mandle. Také hlavně kvůli bezvadné, profesionální a neodmyslitelné obsluze. A také proto, že to mám blízko. Jedinou pihou na kráse bylo, že se uvnitř kouřilo, takže jsem vždy vyhledávala stolek v jakési předsíňce u vchodu, kam oblaka kouře až tak nepronikala. A nikdy jsem se dlouho nezdržela.

Nyní bylo z venku bylo vidět, že se rekonstruuje takřka od podlahy a cedulka na dveřích udávala datum otevření. Byla jsem zvědavá. Otevřeno bylo asi dva dny po avizovaném datu - hned cestou z nákupu (restaurace se nachází právě při cestě) jsem se zastavila a doslova mi spadla čelist.


Běžný zakouřený podnik, který už leckdy podle hostů posedávajících u jednoho piva a dvaceti cigaret vypadal jako pivnice. A teď? Nádherná, stylová, útulná, ale zároveň prostorná a hlavně NEKUŘÁCKÁ restaurace! To vše najednou je vlastně důvod vzniku tohoto článku. A navíc: oba oblíbení obsluhující zůstali, takže téměř rodinné prostředí je prostě zaručeno.


Menu bylo zredukováno, změnilo se sklo, porcelán i příbory - vše k lepšímu. Z restaurace zmizela televize, což beru jako nesporný klad. Před vchodem je také zahrádka, kde mají kuřáci možnost posedět u své oblíbené kávy nebo piva.


Přestože byli hosté zvyklí na restauraci kuřáckou - i nekuřácká je navečer neustále plná a je třeba mít rezervaci. Zde se mi pouze potvrzuje moje teorie, že takový podnik o hosty-kuřáky možná přijde, ale mnoho dalších naopak získá. Jak jsem se později dozvěděla, jeden z obsluhujících je nekuřák. Pracovat v tom předešlém prostředí pro něho muselo být hodně nepříjemné a po tolika letech snad i zdraví škodlivé. Nevím, jestli nekuřácká restaurace tohoto typu je v Kladně první vlaštovka, ale jedna z prvních zcela určitě.


Navíc: Pokud byste si přímo z jídelního lístku nevybrali - v kuchyni jsou ochotni připravit vám v rámci možností pokrm dle vašeho přání a třeba i zobání k vínu, které zatím na menu chybí. Z jídel jsem ochutnala pouze můj oblíbený tatarský biftek a na víc zatím nebyl čas. Takže příště.

Restauraci Escaddo najdete na adrese Italská 2415, Kladno a také na Facebooku.
 



Komentáře

1 Dulce de leche Dulce de leche | E-mail | Web | 11. července 2012 v 15:02 | Reagovat

mooc podarena rekonstrukcia:) hned by som sa usadila,posobi tak utulne a domacky a vdaka vanilkovym tonom farieb aj chutne :)skoda,ze u nas v Nitre je najst nejaku prijemnu a zaroven kvalitnu restauraciu velky problem :-(

2 Petra C. Petra C. | 12. července 2012 v 9:37 | Reagovat

No nevím, jako to vypadalo předtím, ale teď to vypadá opravdu překrásně!!! Škoda, že to tam mám tak daleko 8-O

3 skip skip | 12. července 2012 v 11:47 | Reagovat

Že by alespoň jedna slušná restaurace v Kladně (když i Nostalgie už stojí za prt) a navíc v té panelové pustině u kaskáďáků? Interiér je tedy asi spíše otázkou osobního vkusu, ale poněkud mne odrazuje, že v menu vidím vše, od itálie po kuřecí nudličky ve smetaně a bramborák s pikantní směsí?

4 Pavlína Pavlína | 12. července 2012 v 12:35 | Reagovat

[1]: Dulce de leche:
Ty barvy mne také zaujaly a vše společně krásně lahodí oku - tedy tomu mému určitě :-P Restauraci mám kousek od bytu, tak mne to moc potěšilo. O zbytku města nemám moc velký přehled :-P
P.

5 Pavlína Pavlína | 12. července 2012 v 12:37 | Reagovat

[2]: Petra C.
Petro, na jejich webu jsou fotografie předešlé podoby restaurace. Nebyla špatná, ale interiér už měl přece jen svá léta :-D
http://www.escaddorestaurace.cz/
P.

6 Pavlína Pavlína | 12. července 2012 v 12:56 | Reagovat

[3]: skip:
Takže je to přece jen pravda? Slyšela jsem, že se Nostalgie zhoršila, vlastně jsem to zažila i na vlastní kůži, ale to už je asi dva roky. Od té doby jsem tam nebyla. Zpočátku jsem z ní ale byla nadšená ;-)
Každý máme jiný vkus, to ano. Ale čisté prostředí a kvalitní příbory se asi líbí každému. Restaurace si na nic nehraje a ani není specializována na určitý druh kuchyně, takže mi ani trochu nevadí, že nabízejí těstoviny a třeba i českou klasiku v podobě bramboráku. I ten včetně směsi může mít mnoho podob a chutnat báječně. Restaurace byla založena roku 1992 a má mnoho stálých zákazníků. A ti, vzhledem k lokalitě, si nejspíše více pochutnají na dobře připravených kuřecích nudličkách než třeba na krevetách :D Jak píši: Já jídlo zatím moc ochutnat nestačila, ale vedlejší stůl (a že byl hodně blízko) měl těstoviny a vypadaly nádherně :-P
Díky za komentář :D
P.

7 skip skip | 13. července 2012 v 15:56 | Reagovat

Byl jsem v Nostalgii na rodinné oslavě asi 2 měsíce zpátky. Menu vypadá pořád lákavě, ale v praxi byla domácí paštika ze všeho nejvíc cítit nějakou vegetou, pečené jehněčí vysušené na troud. Ceny přitom na úrovni dražších a kvalitních restaurací v Praze. Pochválit jsem mohl jen citronový sorbet na závěr. Hodnotit podle jedné návštěvy není úplně fér, ale nevidím důvod se tam vracet..

8 Pipi Pipi | Web | 14. července 2012 v 20:33 | Reagovat

Ahoj Pavlíno,

je skvělé, že se někdo nebojí otevřít restauraci zapovězenou kuřákům. Už jenom proto, že tam můžou bez obav chodit i rodiny s dětmi, to je fajn!

Jenže znáš mě, jako vegetariánka se na restauraci dívám z jiného pohledu než ty, která se těšíš na tatarák... :-)

Já v jídelníčku vždy hledám kolonku bezmasá jídla a tato restaurace by mi kromě smaženého sýra nic moc nenabídla, což je na restauraci tvářící se "moderně", myslím žalostně málo.

Jak mám ale rozumět tomu, že podnik, který na svých stránkách tvrdí, že se specializuje na klasickou českou kuchyni, pak v jídelníčku nabízí salát césar, salát nicoise, penne milanese a jako sladkou klasiku bananna split...?, Co mi to o něm vypovídá? Že tomu buď nerozumí, nebo nás záměrně klamou.

A když už fušují do mezinárodních jídel, je takový problém uvařit třeba italské zeleninové či houbové rizoto s parmazánem? Musejí mi nabízet bez masa pouze smažák? :-(

9 val301 val301 | E-mail | 17. července 2012 v 21:39 | Reagovat

[5]:chtěla bych tě vidět,jak bys vychvalovala bydlet přímo nad nima....
[4]:

10 Pavlína Pavlína | 24. července 2012 v 8:29 | Reagovat

[7]: skip:
Tak to je škoda. Zrovna na paštiku z Nostalgie jsem mívala dobré vzpomínky :-( Díky za komentáře a doufejme, že se situace kolem dobrých restaurací v Kladně trochu zlepší :-P
P.

11 Pavlína Pavlína | 24. července 2012 v 8:35 | Reagovat

[8]:Pipi:
Jak už jsem psala výše, na webu restaurace se stále ještě pracuje, takže asi dozná (tedy měl by doznat) určitých větších změn :-) Pamatuji si, že kdysi v nabídce bývala gratinovaná brokolice, tuším jako předkrm, který ale svou sytostí téměř nahradil hlavní jídlo. Pipi, Tvé rozhořčení naprosto chápu. Já sama si v restauraci, zejména v létě dávám raději saláty nebo jídla bezmasá a je fakt, že nabídka bývá velmi omezená a téměř vždy pouze "smažená" :-( Budu doufat (a při mé další návštěvě se zeptám přímo v Escaddu), že se na menu ještě v tomto směru zapracuje :D
Díky za komentář!
P.
:)

12 Pavlína Pavlína | 24. července 2012 v 8:38 | Reagovat

[9]: val301:
Já sama bydlím nedaleko jedné podobné a poněkud větší restaurace a tak vím, že to leckdy není žádný med. Ale povětšinou noční klid neruší hosté, ale návštěvníci různých heren. A těch je v blízkosti Escaddo restaurantu docela dost :D, bohužel.
P.
:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Článek o skvělém setkání foodbloggerů, který vyšel v časopise INSTINKT (40/2012 dne 4.10.2012), je k nahlédnutí 1.strana. 2.strana. 3.strana.


Článek, který vyšel o mém blogu, mých fotografiích a také trochu o mně v časopise INSTINKT (30/2012 dne 26.7.2012), je k nahlédnutí ZDE.