MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Ryba pečená v papilotě

13. září 2011 v 14:06 | Pavlína |  *** RYBY, MUŠLE
Takovou rybu si můžeme připravit jak venku na grilu, tak třeba doma v troubě. Pro pečení na mřížce (podložce) nad mírně žhavými uhlíky zakrytého grilu bude vhodnější použít alobal. Přikláním se však více k pečení v troubě. Kromě ostatních surovin bude třeba dostatek pečícího papíru a kus provázku nebo kancelářská sešívačka. Pokud balíček opravdu dobře a pevně uzavřeme, úprava ryby v papilotě zajistí velmi aromatické a zejména šťavnaté maso.

Připravíme si pěknou, čerstvou rybu a dále použijeme to, co se k rybám hodí nejvíce: bylinky a citrón. Já jsem si pro přípravu vybrala rybu s názvem Pražman. Také proto, že se jedná o dravce, je jeho maso velmi chutné, pevné a bílé.


Z bylinek z naší bylinkové zahrádky jsem vzala oregáno, šalvěj, plocholistou petrželku, rozmarýn a saturejku. Bylinkami prostě nic nezkazíte. Rybu jsem si nechala očistit v obchodě, má velmi malé šupinky a tak bych je nerada v kuchyni nacházela dalších pár měsíců :-) Vykuchaná bude ryba z obchodu zcela jistě.

Do břišní dutiny vložíme kus citrónu (buď bio-citrón nebo lépe bez kůry), pár bylinek a kus bylinkového másla. Můžeme přidat hrubou mořskou sůl, pokud máslo není solené.

Na spodní části dvojité vrstvy pečícího papíru, který jsme před tím důkladně navlhčili vodou, vytvoříme jakési bylinkové lůžko, na které rybu položíme. Zakápneme ji citrónem, lehce osolíme a opepříme a navrch znovu naklademe bylinky a znovu kus másla. Do balíčku také přidáme půlená cherry rajčátka. Před zabalením vše zakápneme olivovým olejem. Povrch opět zvlčíme vodou (např. z rozprašovače).


Balíčky vložíme na plech do předehřáté trouby a pečeme na 190 stupňů asi 25 minut, podle velikosti ryby.

Poté zarolovaný pečící papír opatrně rozbalíme a přebývající zbytečně dlouhé části odstřihneme. Tuto operaci je nejlépe vykonat až na talíři. (Právě tak se totiž podávalo maso upravené v papilotě v restauracích. Dnes už je k vidění velmi zřídka.) Jen dáváme pozor na množství horké páry, která se během pečení v pevně uzavřeném balíčku nahromadila.


K vynikající a díky rajčátkům zlatavé šťávě můžeme podávat vařené brambory nebo čerstvou bagetu...


... a dáme se do jídla...


Dobrou chuť!
 



Komentáře

1 Jana Pechová Jana Pechová | Web | 13. září 2011 v 17:14 | Reagovat

Pavli, ryby v papilotě miluji, dají se upravovat nejen se zaleninou. Ráda vyzkouším.

2 martina (dulce de leche) martina (dulce de leche) | 14. září 2011 v 23:28 | Reagovat

opat prenadherne fotky..ta prva je ako obraz,vhodna na zaramovanie :-)  :-)no,nadhera O_O

3 Catalina Catalina | Web | 14. září 2011 v 23:39 | Reagovat

Ty jsi zkrátka rozený talent! Báječné jídlo a fotky, nemůžu se nebažit ani jednoho, jak to máš zase nádherné! Ta úprava ryb je hodně zajímavá!

4 Janah Janah | Web | 15. září 2011 v 22:54 | Reagovat

Rybka mi připadá jako pražma nachová, ne že bych byla až takový znalec.

Recept určitě vyzkouším, jestli tu něčeho máme dost, jsou to ryby. ;-) :-P

5 Pavlína Pavlína | 20. září 2011 v 14:50 | Reagovat

[1]: Jana Pechová:
Máš pravdu, je to lahůdka.
Díky
P.
:-)

6 Pavlína Pavlína | 20. září 2011 v 14:51 | Reagovat

[2]: martina (dulce de leche):
:-P Tu první se docela povedla, rybka v moři :-))) A teď mrknu u Tebe na to opravdové moře v Itálii .-)
P.
:-)

7 Pavlína Pavlína | 20. září 2011 v 15:03 | Reagovat

[3]: Catalina:
Děkuji :-P Je to velmi dietní a má asi nejoblíbenější úprava ryby. Jsem ráda, že se fotky líbí :D
Díky
P.
:-)

8 Pavlína Pavlína | 20. září 2011 v 15:04 | Reagovat

[4]: Janah:
Ony všechny tyto rybky typu "doráda" mají podobnou stavbu těla i tvar. A hlavně mají všechny to úžasné, pevné bílé a velmi chutné maso :-P
Tak dobrou chuť a díky za komentář :D
P.

9 Janah Janah | Web | 24. září 2011 v 23:02 | Reagovat

[8]: To máš pravdu, s tím dobrým masíčkem :-P , už jsem vyzkoušela, a nemělo to chybu.

10 Pavlína Pavlína | 26. září 2011 v 11:28 | Reagovat

[9]: Janah:
To je fajn :-D Díky za milou zprávu
P.
:-)

11 Meg Meg | E-mail | Web | 28. září 2011 v 15:55 | Reagovat

Tak až příště budu mít po ruce nějakou pěknou rybku, je jasné jak se bude upravovat, díky za recept a nádherné fotky :)

12 Madla Madla | Web | 29. září 2011 v 11:05 | Reagovat

Jednoduše a krásně připravená rybka láká už od pohledu. Přesně takhle mám nejradši čerstvé malé pstroužky - jen s troškou čerstvých bylinek, másla a citronu. Ach jo, už mám zase chuť na rybu :-)
Fotky jsou jako obvykle úžasné!

13 Pavlína Pavlína | 2. října 2011 v 19:41 | Reagovat

[11]: Meg:
:-D Takový recept se dá vyzkoušet i v době, kdy už nám skončilo období letního grilování :-P
Díky za komentář
P.

14 Pavlína Pavlína | 2. října 2011 v 19:44 | Reagovat

[12]: Madla:
Ingredience, které zmiňuješ, jsou pro každou rybu to nejlepší a nic více už většinou není třeba :-D Bylinky, máslo, citrón a bílé víno - to jsou nejlepší kamarádi :D
Díky za milý komentář a měj se krásně
P.
:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Článek o skvělém setkání foodbloggerů, který vyšel v časopise INSTINKT (40/2012 dne 4.10.2012), je k nahlédnutí 1.strana. 2.strana. 3.strana.


Článek, který vyšel o mém blogu, mých fotografiích a také trochu o mně v časopise INSTINKT (30/2012 dne 26.7.2012), je k nahlédnutí ZDE.