MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Třešňová jogurtová zmrzlina

27. června 2011 v 15:27 | Pavlína |  *** SLADKÉ
Znovu jsem se pustila do výroby domácí zmrzliny. Kdy je pro zmrzlinu lepší období, než teď?
Tentokrát jsem vzala do ruky třešně a pak už stačil jen dobrý (já použila řecký) jogurt a ušlehaná smetana.

Použila jsem:
  • 300 g třešní
  • 300 g bílého jogurtu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • dle chuti med na přislazení
Opláchnuté třešně vypeckujeme, dvě třetiny nahrubo rozmixujeme, zbytek pokrájíme na malé kousky. Takto upravené třešně důkladně promícháme s jogurtem. Podle chuti přisladíme medem. Já použila levandulový...
Poté lehce vmícháme ušlehanou smetanu. Nemusíme moc důkladně, je fajn, když jsou ve zmrzlině "šmouhy". Již od začátku můžeme pracovat v nádobě, nejlépe plastové s víčkem, kterou pak dáme do mrazáku. Asi po třech hodinách mražení znovu lehce promícháme. Druhý den je zmrzlina hotova. Před podáváním ji necháme při pokojové teplotě trochu "povolit".
Využijte čerstvého ovoce a připravte si domácí zmrzlinu podle svého gusta.
Dobrou chuť!

Výroba domácí zmrzliny je zábava, tak vyzkoušejte také ještě skořicovou nebo fialkovou.
 



Komentáře

1 Michaela Michaela | Web | 27. června 2011 v 18:52 | Reagovat

Zmrzlina vyzera super, robim takto s mangom, ten jogurt je v nej velmi dobry. Fotky su krasne, najkrajsie! :-)

2 Jana Jana | E-mail | Web | 27. června 2011 v 21:22 | Reagovat

Jen abych měla čas jí vytvořit...budou prázdniny a vnoučata, na které se moc těšíme. Vypadá to jednoduše ... tak uvidím. :-)

3 Madla Madla | Web | 28. června 2011 v 10:33 | Reagovat

Tvoje smetanová zmrzlina se u nás v kuchyni stala hitem a je stálicí v našem mrazáku - už jsem dělala skořicovou, mátovou, karamelovou, karamelovou s karamelizovanými mandlemi (samozřejmě z domácí karamelové polevy), a teď se mrazí zmrzlina levandulová :-)
jahodová sezóna už končí, takže hurá na třešně a tvou nádhernou jogurtovo-třešňovou zmrzlinu určitě brzy vyzkouším, protože vypadá báječně!

4 Dulce de Leche Dulce de Leche | 28. června 2011 v 18:26 | Reagovat

Pavlinka,vzdy ked zavitam na tvoj blog,tak len hladim,a hladim,a kocham sa bez slov tolkou krasou..nadherne nafotene (ako vzdy u teba),a uzasna zmzlinka!!!!♥

5 Fleurettze Fleurettze | E-mail | Web | 28. června 2011 v 23:28 | Reagovat

Milá Pavlínko, krásně nafocená letní dobrota! Obdivuji hlavně tu nádhernou naběračku na zmrzlinu!!! A závidím:)) Díky za recept a přeji krásnou dobrou noc a nádherné léto!!!!!!!!
Fleurette :-)

6 Pavlína Pavlína | 29. června 2011 v 11:51 | Reagovat

[1]: Michaela:
Jogurtová zmrzlina je velmi osvěžující, to je fakt :-) Díky za Tvůj komentář a milou návštěvu :-D
Měj se krásně
P.
:-)

7 Pavlína Pavlína | 29. června 2011 v 11:52 | Reagovat

[2]: Jana:
Výroba takové zmrzliny je záležitost kratší, než dvacet minut. A vnoučata si pochutnají! :-)
Díky
P.
:D

8 Pavlína Pavlína | 29. června 2011 v 11:58 | Reagovat

[3]: Madla:
Z Tebe se na léto stává velkovýrobce zmrzliny! :D Ráda bych ochutnala mátovou a levandulovou - jsou krásně letní :-P Já na Vánoce vyrobila zmrzlinu s vaječným likérem a pekanovými ořechy - ta se zase hodila spíše pro ten vánočně-voňavý čas.
Užívej si léto a dobrou chuť!
Díky
P.
:D

9 Pavlína Pavlína | 29. června 2011 v 12:00 | Reagovat

[4]: Dulce de Leche:
A já mám pokaždé radost, když si přečtu Tvůj komentář! :D Martinko, děkuji a ať máš hezké léto :D
P.

10 Pavlína Pavlína | 29. června 2011 v 12:03 | Reagovat

[5]: Fleurette:
Ta naběračka je po babičce - pracovala totiž mimo jiné i v cukrárně :-P Takže nejen bájeně vařila, ale také úžasně pekla a vyráběla s láskou lecjaké dobroty :-)
Celou zimu jsem se na léto a hlavně na sladké ovoce moc těšila, tak si to teď všechno užívám. Mějte se báječně a děkuji za návštěvu. Vás vždy moc ráda vidím :D
P.
:-)

11 Janah Janah | Web | 29. června 2011 v 20:53 | Reagovat

Tak třešňová zmrzlina mě ještě nenapadla, asi proto, že tady stojí kilo třešní v přepočtu kolem 150Kč. :-(

12 Pat Pat | Web | 30. června 2011 v 14:38 | Reagovat

bardzo ładne zdjęcia (velmi pěkné obrázky) :))

13 Helli Helli | 2. července 2011 v 10:11 | Reagovat

Papájina třešňová zmrzlina má ohlas nejen tady, ale zjevně se líbí i redaktorce Lidových novin Tereze Houdkové. Lze tak alespoň usuzovat z jejího příspěvku v rubrice "Dobrá chuť" zveřejněného 30. června 2011. Zdá se, že recept sice zestručnila, ale na podstatě nezměnila nic. Jen zdroj se paní redaktorka neobtěžuje uvést:

Třešňová zrmzlina
Potřebujete: 300 g třešní, 300 g kvalitního bílého jogurtu, 200 ml smetany na šlehání a lžičku citrónonové šťávy, med
Postup: Třešně opláchněte a vypeckujte. Polovinu nakrájejte na malé kousky, druhou rozšlehehejte mixérem a následně vše smíchejte s jogurtem. Podle chuti případně doslaďte medem. Poté si našlehejte smetanu a vmíchejte ji do třešňového mixu. Zmrzlina je nyní hotová, doporučujeme ji nechat přes noc v mrazáku.

Recept kopíruji z LN včetně chyb a duplikovaných slabik. Ty by mohly ostatně mohly putovat na adresu paní redaktorky místo káravých slov: „..nono hehe..“. :-?

14 aneta aneta | Web | 6. července 2011 v 11:06 | Reagovat

dokonaleee! som uplne nadsena, ja som fanatik do zmrzliny! krasa!

15 Pavlína Pavlína | 7. července 2011 v 20:34 | Reagovat

[11]: Janah:
Ta cena není moc příjemná, ale jogurtová i s jiným ovocem bude také skvělá, uvidíš :-)))
Díky za komentář
P.

16 Pavlína Pavlína | 7. července 2011 v 20:34 | Reagovat

[12]: Pat:
Díky!
P. :D

17 Pavlína Pavlína | 7. července 2011 v 20:38 | Reagovat

[13]: Helli:
Helli, díky za zprávu, byla jsem hned ten den upozorněna jednou čtenářkou mého blogu. Opravdu nestačím prohlížet všechny časopisy nebo recepty na internetu, jestli ZASE někdo něco neukradl :-! Co na to říci? Tady se na slušnost nehraje - když se "menší" časopis dokáže zeptat, proč to nedokáží jiní? Vážně se mi chce zvracet :-!
Díky a myslím na Tebe :D
P.

18 Pavlína Pavlína | 7. července 2011 v 20:39 | Reagovat

[14]: aneta:
Anetko, moc ráda Tě zase vidím! :D Tahle zmrzlina je tak jednoduchá, že se z člověka může stát fanatik velmi snadno :D
Díky za komentář a hezky si užívej léto :-)
P.

19 Madla Madla | Web | 14. července 2011 v 10:47 | Reagovat

Tak včera jsem spáchal s malým vylepšením - dostala jsem krabičku šíleně kyselých višní, ty jsem svařila s hnědým cukrem a bílým rumem (malou část jsem ponechala jako přeliv k levandulové smetanovo-jogurtové panna cottě), většinu jsem rozmixovala a přidala k dotuha ušlehané šlehačce a ke smetanovému jogurtu Pierot s černými třešněmi. A je to fakt bomba!  takže mám dotaz, zda nebude vadit, když na svých stránkách uvedu recept s odkazem na tvé báječné stránky, které jsou nevyčerpatelnou studnicí inspirace.
Dnes se chystám podobně naložit s darovanými žlutými blumami, myslím, že by se dobře vyjímaly v karamelové zmrzlině. Jak to tak vypadá, budemem mít díky tobě za chvíli mrazák plný jenom zmrzlin :-)

20 Pavlína Pavlína | 15. července 2011 v 10:19 | Reagovat

[19]: Madla:
To samozřemě vadit nebude :D Jsem vážně ráda, že Ti můj recept tolik vyhovuje a vím, že Tvoje fantazie si s ním krásně poradí ve spoustě variací :-P Ale asi to bude chtít větší mrazák :D
Díky za komentář, budu netrpělivě čekat na Tvůj článek plný chutí :D
P.
:-)

21 Aneta S Aneta S | E-mail | 18. července 2013 v 9:14 | Reagovat

Já si vždycky v Praze když si zrovna udělám výlet do centra, zajdu k Hájkům na zmrzlinu http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/zmrzlina/ , to spojení těch jejich chutí je prostě fenomenální věci, které neodolám nikdy. Nedávno jsem zkoušela kvůli nepovedenému pokusu o jiný recept improvizaci, která dopadla taky skvěle: 1 a 1/2 kelímku, dva mandarinkové kompoty, sklenice zavařených borůvek. Spojení borůvek a mandarinek bylo zajímavé, tak jsem to doladila ještě domácí směsí rybíz, jeřabina, švestka :-) šílený mix borůvek a zahradního ovoce se smetanou a k tomu teda bonus v podobě mandarinek... nevšední kombinace, úžasná borůvková barva

22 Pavlína Pavlína | 23. července 2013 v 9:56 | Reagovat

Aneto, díky za komentář. U Hájků jsem nebyla, ale možná to napravím. Už jsem slyšela mnoho chvály. Jsem ráda, že zkoušíte výrobu domácí zmrzliny a budu Vám držet palce.
Mějte krásné léto
P.
:D

23 Radka Radka | Web | 21. srpna 2013 v 14:19 | Reagovat

Hm tak stejně udělat jahodovo jogurtovou a jsme spokojená. Zmrzlina je snad to nejlepší sladké !

24 Pavlína Pavlína | 27. srpna 2013 v 11:49 | Reagovat

[23]:Radka:
Recept určitě funguje i pro jiné ovoce, proč to nevyzkoušet? :D
Díky za komentář
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.