MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Pečené pštrosí klobásy po italsku

13. června 2011 v 8:25 | Pavlína |  *** MASO
Rajčata, bazalka a balzamikový ocet - to se hned každému vybaví Itálie. A k tomu všemu klobása. Měla by být málo tučná, nejlépe z hovězího masa. Mně se ale zrovna dostaly do rukou výborné klobásy z masa pštrosího, které je někdy s hovězím porovnáváno.
Pštrosí maso

Pštrosí maso je tmavě červené, jemné, křehké a libové. Velmi dobře se hodí do jídelníčku diabetiků a taky těch, kteří se vyhýbají purinům (ty obsahuje např. maso drůbeží). Je také velmi vhodné při redukční dietě. Neobsahuje téměř žádný tuk, má nepatrné hodnoty cholesterolu, vysoký obsah proteinu a je mimořádně jemné.

Pštrosí vejce jsou vzhledem k chuti a vlastnostem plně srovnatelná s vejci drůbežími, nutričními hodnotami se nejvíce přibližuje vejcím křepelčím. Když z jednoho pštrosího vejce připravíme obyčejnou smaženici, můžeme na ni ke stolu pozvat až deset lidí.

Vysoce je také ceněna pštrosí kůže, která je vynikajícím materiálem pro výrobu luxusních kabelek a bot. Pštrosí peří se pak používá třeba jako dekorace zejména uměleckých kostýmů.

V Česku už Českomoravská společnost chovatelů eviduje kolem 190 chovů.
Zdroj: internet

A tady je návod na chutné a rychlé jídlo:

Připravíme si:
  • 6 klobás vhodných k pečení
  • 1 balení cherry rajčat
  • 3 červené cibule
  • 1/2 palice česneku
  • balzamikový ocet
  • svazeček čerstvé bazalky
  • olivový olej
Kromě klobás postačí pouze několik surovin, které má každý milovník dobrého jídla doma...
Pracovní postup bude velmi jednoduchý. CIbuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, rajčata na poloviny. Trochu cibule i česneku nasypeme na dno pečící nádoby, které jsme před tím zakápli olivovým olejem. Na vrstvu cibule poskládáme klobásky, posypeme druhou polovinou posekané cibule a česneku a zároveň do pečící nádoby poskládáme poloviny třešňových rajčátek. Pokud budou rajčátka menší, můžeme je nechat vcelku. Přidáme také několik lístků čerstvé bazalky. Vše zakápmene olivovým olejem a balzamikovým octem.
Pečeme asi 20 minut do doby, než budou klobásy dostatečně prohřáté a z rajčat, cibule a balzamikového octa se vytvoří lahodná šťáva. Podáváme ihned s kusem dobrého pečiva.
Dobrou chuť!
 


Komentáře

1 Pavlína Pavlína | 13. června 2011 v 8:49 | Reagovat

Prosím Vás, a kde se takové pštrosí klobásky dají koupit?

2 Pavlína Pavlína | 13. června 2011 v 20:20 | Reagovat

[1]: Pavlína:
Vítám svou jmenovkyni :D
Pštrosí klobásky jsem dostala od kamaráda, který si je pravidelně vozí z Hanáckých farmářských trhů v Přerově. Tam se pravidelně objevuje stánek http://www.pstrosifarmadoubravice.cz/. Jinak téměř každá pštrosí farma své výrobky prodává. Zatím nevím o tom, že by se klobásy běžně vyskytovaly v obchodech.
Díky za komentář a měj se hezky
P.
:D

3 Meg Meg | Web | 13. června 2011 v 23:11 | Reagovat

Pštrosí maso ani žádné výrobky z něj jsem ještě nikdy ani neochutnala, ale v tomhle podání bych po nich chňapla ihned :) Mám jen ten pocit, že nikde okolo nás podobné neseženu.
Fotky jsou tak krásně letní, že to voní až sem ke mně :)

4 DolceVita DolceVita | Web | 14. června 2011 v 17:05 | Reagovat

Ahoj pokušitelko :-) Vypadá to moc lahodně! Se pštrosím chovem jsem se nedávno setkala pracovně a byla jsem podivena, kolik pštrosích farem a líhní tady u nás máme.

P.S.
Doma mám někde pštrosí šantánové boa ;-) Pro někoho je to stejně vzrušující kousek oděvu jako pro druhého pštrosí steak na talíři. Já bych nepohrdla libovou klobáskou. A líbí se mi ten těžký litinový pekáč :-) Mám ho doma i s modrou pokličkou.

Měj se pěkně, Š.

5 Janah Janah | Web | 14. června 2011 v 19:31 | Reagovat

Hmm, tak pštrosí klobásy jsem ještě neochutnala, ale chtěla bych. :-P

6 HanaS HanaS | 16. června 2011 v 11:21 | Reagovat

Tak třeba na farmářských trzích na Kulaťáku bývá stánek pštrosí farmy. Pokud se mi tuto sobotu podaří vyrazit, aspoň vím, co si koupit, protože jsem dosud tento stánek vždy jen míjela :)
Z pštrosa mám doma jen jedno historické pero a pštros ho prý nedal lacino, nakopl za to svého ošetřovatele :D
Díky za tip, opravdu ten pekáček s dobrotou evokuje léto! :-)

7 Pavlína Pavlína | 16. června 2011 v 13:12 | Reagovat

[3]: Meg:
Já si na klobáskách moc pochutnala a na pštrosí steak se teprve chystám :D
Díky za komentář
P.
:-)

8 Pavlína Pavlína | 16. června 2011 v 13:14 | Reagovat

[4]: DolceVita:
Ahoj!
Já mám blíže zase k pštrosímu peří na mušketýrském klobouku :D Ten pekáček má ještě bratříčky a to vše pochází z jedné obrovské sady nádobí, kterou měla už moje babička po svých předchůdkyních :D
Díky a měj se hezky
P.
:D

9 Pavlína Pavlína | 16. června 2011 v 13:16 | Reagovat

[5]: Janah:
Určitě to stojí za to :D
Děkuji
P.
:-)

10 vilemina vilemina | Web | 16. června 2011 v 22:11 | Reagovat

Šikovný klasický pekáček, na tom našem nevydržel smalt...máme v rodině z této sady pekáč na králíka a obrovskou bábovku.

Pštrosí klobásky vypadají dobře, já zatím objevila slušné krůtí z farmy.

11 Pavlína Pavlína | 17. června 2011 v 9:38 | Reagovat

[6]: HanaS:
Na trhy na Kulaťák jsem se ještě nedostala, bohužel ;-) Nabídka je zřejmě velmi rozmanitá a to je moc dobře :D
Tak to je tedy velmi vzácné péro :D Já mívala doma péro paví, ale kocourům nedalo spát a úplně ho zničili 8-)
Díky za návštěvu a za milý komentář :-)
P.

12 Pavlína Pavlína | 17. června 2011 v 9:40 | Reagovat

[10]: vilemina:
Ano, bábovku máme také a ještě naběračku a další nářadí :D Nádobí už má sice něco za sebou, ale pro staromilce je to učiněný poklad :-)
Díky
P.

13 HaF HaF | Web | 18. června 2011 v 22:52 | Reagovat

Vypadá to moc pěkně a musí to nádherně vonět! Pštrosí klobásy jsem ještě neměla možnost ochutnat, ale Přerov není moc daleko, tak to možná pojedem vyzkoušet! ;-)
P.S. Jednu modrou smaltovanou bábovkovou formu máme taky doma. A nedám na ni dopustit! :-)

14 Pavlína Pavlína | 20. června 2011 v 15:16 | Reagovat

[13]: HaF:
Podle mapy máš určitě většinu pštrosích farem blíž, než já :D Tak se vydej na výlet a uvidíš :-)
Ta bábovková forma je úžasná, asi máme stejnou.
Díky za komentář
P.
:D

15 Catalina Catalina | Web | 20. června 2011 v 15:17 | Reagovat

Pštrosí klobásy sice u nás určitě nikde nekoupím, ale aspoň jsem omrkla tvoje opět bombastické fotky, díky kterým mám pocit, jako bych celý pokrm měla u sebe a jen se stačilo natáhnout pro jednu a ochutnat :) Opravdu moc pěkné fotografie!

16 Pavlína Pavlína | 22. června 2011 v 13:52 | Reagovat

[15]: Catalina:
Fotky na přímém slunci nejsou zrovna to pravé, ale nebyla jiná možnost :D A jako moučník? Dala bych si Tvůj úžasný citrónový koláč! :D
Díky!
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama