MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Vítěz soutěže o rybí dobrotu

5. ledna 2010 v 10:47 | Pavlína |  SOUTĚŽ
Máme za sebou Vánoce a to je tak trochu dárkové období. Také mám ještě jeden dárek připravený.

Soutěž byla vyhlášena těsně po Mikuláši a moc práce jsem se zaslanými příspěvky neměla :-) Je vidět, že kromě smaženého kapříka ryby na našich stolech o Vánocích moc "neletí".

Pro mne zvítězil jasně recept, který mi poslala Marie Tomšů - toffo. Původně jsem slíbila, že recept uvařím. Brala jsem tak v úvahu i ty z vás, kteří by zaslali recept bez fotografie. Marie mi ale práci ušetřila a tak věřím, že spolu s jasným a mile jednoduchým receptem si vychutnáte tu krásu a vůni.

Posílám pstruha na mandlích. Není to žádná věda, ale pstruha mám ráda a takto připraveného jsem ho zatím měla jen v restauraci. Pochutnala jsem si i se synem :-). Pstruh je lahoda.

Recept:

Vykuchaného pstruha osolíme zevnitř i zvenku. Bříško mu vycpu petrželkou, aby nevypadla, bříško zafixuju párátky. Pstruha obalím v hladké mouce a zvolna opékám na pánvi na rozpuštěném másle, z každé strany sedm minut.
Protože můj pstruh byl macek a měl mírně přes půl kila, ještě ho pro jistotu patnáct minut dopékám v troubě.
Zatím v máslovém výpeku opražím celé, oloupané mandle, a to dozlatova. Výpek zakápnu "malým panákem" smetany a provařím. Pstruha podávám přelitého sosem s mandlemi, s klínky citronu a ve slupce vařenými brambory. Ty dokonale redukují kalorické spojení másla, smetany a mandlí.

Dobrou chuť mlsná kočko :-), i když vím, že je tento recept "profláklý."

Ještě jednou hodně štěstí v novém roce!

Marie Tomšů - Toffo
Marie svou fotografií krásně vystihla vánoční atmosféru. Tak krásné jsem si to ani nepředstavovala. Cenu pro vítěze - kočičí kalendář na rok 2010 si tedy zaslouží plným právem.

Gratuluji vítězce a doufám, že se čtenářům bude chtít nejen číst, ale také více vařit :-)
 


Komentáře

1 Zuza Zuza | Web | 6. ledna 2010 v 18:22 | Reagovat

Ahoj Pavlínko, ten pstruh od Marie vypadá opravdu krásně. Tak tuhle pochoutku bych si dala. Přeji ti krásný zbytek dne.

2 toffo toffo | Web | 7. ledna 2010 v 18:38 | Reagovat

Kalendář dnes pošta doručila. Kresby jsou krásné a kočičí hlášky pod nimi pobaví. Víte, proč chodí kočky do cirkusu?
Papájo, moc děkuju.

3 DolceVita DolceVita | Web | 9. ledna 2010 v 12:36 | Reagovat

Též gratuluji vítězce. Pstruh na 100+1 mandličce je velmi pohledný :-) Kdo ho ochutná, zjistí že je i lahodný. Pstruha na mandlích si ráda s chutí dám. Naposledy jsem ho dělala, když kamarádi muškaři donesli čerstvé pstroužky. Byla z toho večeře jak pro královskou družinu a nezůstalo ani Ň pro kočku. Všechny kosti byly oholené a znalci nezapomněli vydolovat z hlaviček delikátní líčka.

Proč chodí kočky do cirkusu? Já netuším :-) Určitě je v tom nějaká kočičárna.

4 Bali Bali | Web | 9. ledna 2010 v 13:50 | Reagovat

Též gratuluji a chválím využití kokotek ;-)
Pstruha můžeme, naposled jsem pekla plněného citrónem a bylinkami.
Ten kalendář koupím ségře,ale na 2011, letos dostala ten Šárky, ale moc se na vaření netvářila. Není jako já ;-)
Kočky do cirkusu? Netuším.

5 toffo toffo | Web | 9. ledna 2010 v 22:04 | Reagovat

[2]: Proč chodí kočky do cirkusu? Aby se mohly smát tygrům.

6 Vilemína Vilemína | E-mail | 11. ledna 2010 v 15:30 | Reagovat

toffo,   a na svém blogu se nepochlubíš?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama