MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




PF 2010

29. prosince 2009 v 13:10 | Pavlína |  Články
Měla jsem takový nápad: vytvořit si svoje vlastní přání k nadcházejícímu roku 2010. Sněhu bylo ještě nedávno dost, ale zkuste z přemrzlého sněhu postavit sněhuláka ... Prostě nevypadá přesně tak, jak jsem chtěla. Že však měl vypadat jako kočka s příborem, to snad k poznání je :-) Vlastně je krásnej... A to mě vede k úvaze, že s trochou snahy jde vše, že vždy nemusíme tak úplně trvat na detailech, protože někdy to bývá spíše na škodu a že máme být rádi za to, co máme.
Přeji Vám, aby se v roce 2010 vše dařilo tak, jak si představujete, pevné zdraví, chuť do života, radost a spokojenost. A také kus něčeho dobrého na stole.
Těším se brzo na shledanou :-)
 


Komentáře

1 toffo toffo | Web | 29. prosince 2009 v 15:45 | Reagovat

Měla jsi hezký nápad - mlsná kočka Sněhurka. Brousí si příbor na rybu?
Hodně štěstí v novém roce!

2 Zuza Zuza | Web | 29. prosince 2009 v 15:45 | Reagovat

Ahoj Pavlínko, to přání se ti moc povedlo. Opravdu, líbí se mi  :-). Já ti také přeji do nového roku vše nejlepší, hodně lásky, pohody a zdraví. Měj se fajn Zuza.

3 Helli Helli | 29. prosince 2009 v 16:10 | Reagovat

Je to micka jako lusk,nemáš nejmenší důvod si stýskat, že není dost pěkná. Zejména ouška se ti moc povedla.
Přeju ti neotřelé vykročení do nového roku 2010, jeho příznivý průběh i dobré zakončení. Je to sice opticky ještě daleko, ale za rok se budeme určitě divit, jak to opět uteklo. Tak ať se šťastně a v dobré psychické i fyzické kondici setkáváme tady i jinde!

4 Yva Yva | Web | 30. prosince 2009 v 2:35 | Reagovat

Milá Pavlínko, přeji Ti hezký a zdravý nový rok! Se sněhovou kočkou je to povedený nápad -- a dokonce i praktický! Oni ti živí tvorové většinou stejně neradi stojí modelem.  Víš kolik let už se snažím udělat přání s mými holkami? Jen co vezmu do ruky fešáckou čepičku, v které jim to tak sluší, už jsou v nedohlednu.

Těším se na další rok reportáží a receptů, které s tu s takovým talentem servíruješ. :-)

5 primula primula | 30. prosince 2009 v 5:21 | Reagovat

Milá Pavlínko, přeji Ti do celého Nového roku všechno to, co si nejvíc sama přeješ, k tomu hodně zdraví a radostí. Ať je celý rok tak pěkný, veselý a rafinovaný jako Tvoje novoroční přáníčko. Těším se na všechny Tvoje články.

6 Pavel Konecny Pavel Konecny | E-mail | 30. prosince 2009 v 7:13 | Reagovat

Bonjour z Francie (samy baby, doufam, ze Vam nevadi, ze jsem muzskej)
prijedu do Brna/Ceska na par dni a tak tam privezu stehynka a Jistou Jirinu, ktera Vas asi taky te jsem ukecal aby udelala soulet.

Jinak bravo za tento blog a za talent, ktery do toho strkate. Tady ve Francii je Vareni mym prvnim konickem a verte, ze se u Vas dovim spoustu veci.
Pokud se tyha konfitovani, delam to asi takhle(mezi nami, lepe nez kopene v plechovce to nedelam). Pavlinka to jiste prelozi..
------------------------------
Le confit de canard

Préparation : 2 heures (+ 24 heures) - Cuisson: 2 heures

Les ingrédients :
Pour 4 personnes
4 cuisses de canard
Environ 1,5 kg de graisse de canard
150 g de gros sel
   1 gousse d'ail
Poivre concassé
1 clou de girofle

Préparation:

Soit vous achetez 4 cuisses de canard, soit vous achetez 2 beaux canards gras fermiers des Landes. Dans le premier cas, il vous faudra acheter la graisse de canard séparément. Si vous optez pour la seconde solution, vous préparerez vous même la graisse (voir plus loin).

Pelez la gousse d'ail et frottez la sur les cuisses de canard. Passez ensuite les cuisses au gros sel, en veillant bien à ce qu'il " accroche " bien à la chair. Prenez un récipient suffisamment grand, y déposer les cuisses de canard, ajoutez le clou de girofle et poivrer généreusement. Couvrez le récipient d'un film et placez-le au réfrigérateur pendant 24 heures.

Si vous avez décidé de préparer vous-même la graisse, reprenez vos deux canards et coupez tout le gras que vous pouvez trouver. Récupérez-le et hachez-le finement. Faites chauffer ensuite une cocotte, déposez-y le gras haché et laisser fondre lentement, à feu très doux. Lorsque c'est fait, filtrez la graisse obtenue à l'aide d'une passoire très fine. Placez au réfrigérateur jusqu'au lendemain.

24 heures plus tard, vous pouvez récupérer votre graisse et la faire fondre à feu doux dans une cocotte. Pendant ce temps, prenez vos cuisses de canard, essuyez-les à l'aide d'un papier éponge, en procédant par petites touches, délicatement. Plongez ensuite vos cuisses de canard dans la graisse et laissez cuire deux bonnes heures (la graisse doit être approximativement à 70 °C).

Passé ce temps, vérifiez que les cuisses sont cuites. Pour cela, prenez un couteau fin et transpercez l'une des cuisses. La lame doit pénétrer la chair facilement. Veillez aussi à ce que le jus qui sort soit bien liquide.

Retirez ensuite les cuisses de la cocotte et faîtes-les dorer dans une poêle anti-adhésive, en veillant à les placer d'abord du côté de la peau. Les retourner avec précaution au bout de 5 minutes environ (la poêle doit chauffer à feu moyen).

Servir chaud. Vous pouvez les accompagner de petits pois, de pommes de terres cuites au four ou persillées ou même de haricots tarbais. C'est un régal.

7 Pavel Konecny Pavel Konecny | E-mail | 30. prosince 2009 v 7:24 | Reagovat

A jeste ja pro druhe. Vite, co mi pri mych prijezdech do Ceska chybi? Nejaky seznam dobrych restauraci. Ale opravdu dobrych. Nesla by k Vam pridat nejaka nova rubrika?
Pavel

8 Shira313 Shira313 | 30. prosince 2009 v 16:56 | Reagovat

Oh là là :D Quelle belle recette. Justement j'ai fait confit de canard; il y a deux semaines. 8-)

9 DolceVita DolceVita | Web | 31. prosince 2009 v 3:07 | Reagovat

Do Nového roku přeji všechno nejlepší a hlavně veselou silvestrovskou noc :-) Budu na vás všechny vzpomínat! Kočka se ti povedla, zvláště ten rybí příbor jí moc sluší - která kočka by si nedala kousek ryby? :-) Náš kocour Mates se na jídlo vrhá bez příboru, nemá ty nejlepší způsoby, ale tahle pěkná micka by se mu určitě líbila.

Měj se krásně! Šárka

10 Pavel Konecny Pavel Konecny | E-mail | 31. prosince 2009 v 9:25 | Reagovat

[8]:

Jo ale ono to taky potrebuje dost dobry, tucny stehynka. V Brne je jen jedno reznictvi u Luzanek, kde se to da obcas koupit.
Et d'où venez vous?

11 wave wave | 31. prosince 2009 v 10:18 | Reagovat

Kočka sněžná ? To jsem ještě neviděla !  :-D Povedla se skvěle a doufám, že má i pěkný pelíšek - v mrazáku, hned vedle rybek, když už je tak dobře vybavena příborem. ;-)
Milá Pájo, přeji Ti veselé vykročení do Nového roku, bez nehod a bolehlavů, s mísou báječných dobrot. A celý příští rok ať je šťastný, plný zdraví, lásky a optimismu. To přeji nejen Tobě, ale i všem ostatním kočkám, kočičákům, dvounohým i čtyřnohým. Měj se krásně a ať Ti to dobře píše a vaří.    :-)

12 cajovnaprozeny cajovnaprozeny | Web | 2. ledna 2010 v 20:56 | Reagovat

to je krááása.
Nádherný nápad a cení se úsilí při realizaci... ;-)

13 petruša petruša | E-mail | 2. ledna 2010 v 23:22 | Reagovat

Ahoj Pavlušo,
je to moc hezká micinka :-))) prostě mlsná a tak si brousí příbor na všechny tvé další dobrůtky. Všechno nej nej nej v roce 2010, hlavně zdraví, štěstí a pohodu. Mlsné kočce hodně elánu a nápadů abych se zase brzy někam podívala a něco zajímavého si zkusila podle tvého receptu uvařit. Už mě honí mlsná :-)

14 Pivli Pivli | E-mail | Web | 3. ledna 2010 v 13:36 | Reagovat

Krásný kočičí exemplář! :-D
Přeji všechno dobré v novém roce, ještě jednou!

15 Pavlína Pavlína | 4. ledna 2010 v 13:50 | Reagovat

[1]: toffo:
Díky a přeji hodně štěstí. Uvidíme, jak to s těmi rybkami bude :-D
P.

16 Pavlína Pavlína | 4. ledna 2010 v 13:51 | Reagovat

[2]: Zuza:
Ahoj Zuzko,
Tobě jako majitelce krásného zrzavého kocourka (jsem na ty zrzavé zatížená) se asi PF líbí. Tak hezky vykroč do nového roku :-)
Díky
P.

17 Pavlína Pavlína | 4. ledna 2010 v 13:53 | Reagovat

[4]: Yva:
Čepičky jsem zkoušela loni a kocouři byli zrovna po obědě. Jinak by to také bylo těžké, takže Tě naprosto chápu :-D Ten sněhulák mi dal zabrat už jen proto, že bylo -14 a já byla bez rukavic (aby sníh lépe držel) :-(
Díky a ozvu se
P.

18 Pavlína Pavlína | 4. ledna 2010 v 13:53 | Reagovat

[5]: primula:
Děkuji za přání! Já se zase budu těšit na Tvoje velmi povzbudivé komentáře :-D
Díky a hezký nový rok!
P.

19 Pavlína Pavlína | 5. ledna 2010 v 10:26 | Reagovat

[6]:+[7]: Pavel Konečný:
Děkuji Vám za Vaše příspěvky. Je fajn vidět zde muže, který jistě vaří s chutí a rád o vaření diskutuje! :-D

Díky i za Váš recept na kachní konfitovaná stehýnka. Nejprve bych ráda řekla, že samostatný kachní tuk (jak předpokládáte v receptu) na našem trhu těžko koupíme. Když doma připravuji kachní konfit, část kachního tuku nahrazuji tukem vepřovým, rozpuštěným a důkladně zcezeným.

K Vašemu receptu:
Ingredience pro 4 osoby:
4 kachní stehna, asi 1,5 kg kachního tuku, 150g hrubé soli, 1 stroužek česneku, drcený pepř, 1 hřebíček

Příprava:
Česnek vetřeme do kachních stehen, nasolíme, přidáme hřebíček a pepř a v zakryté nádobě necháme v lednici 24 hodin.
Druhý den rozpustíme v kastrolu. Z kachní stehna otřeme papírovou utěrkou, ponoříme je do tuku a vaříme při teplotě 70 stupňů asi dvě hodiny. Po uplynutí této doby bodneme nůž do stehna, pokud pronikne snadno, je maso hotové, šťáva by měla být řídká.
Pokud budeme stehna konzumovat ihned, vyjmeme je z tuku a na nepřilnavé pánvi opečeme nejprve kůží dolů, pak otočíme a pečeme při středně mírné teplotě. Můžeme podávat s petrželovými brambory, s hráškem nebo s fazolkami.
:-D

Ještě k Vašemu dotazu na restaurace: Pár jich najdete v odkazu "Když nejíme doma", ale jinak moc restaurace nenavštěvuji, mrkněte třeba na www.cuketka.cz

Přeji Vám hodně štěstí do roku 2010 a těším se na shledanou v další diskusi.
P.
:-D

20 Pavlína Pavlína | 5. ledna 2010 v 10:27 | Reagovat

[8]: Shira313:

A jak konfit chutná po dvou týdnech? Zbylo ještě něco? :-D
P.

21 Pavlína Pavlína | 5. ledna 2010 v 10:28 | Reagovat

[9]: DolceVita:
Váš Matýsek je výstavní, ale v tom mrazu by se mu asi moc nelíbilo :-D
Pozdravuj všechny doma, hezky si připijte a snad brzy na shledanou!
Díky a měj se fajn :-D
P.

22 Pavlína Pavlína | 5. ledna 2010 v 10:30 | Reagovat

[11]: wave:
Kočka sněžná - vymyslela jsi nový zvířecí druh :-D
Já Tobě přeji v novém roce vše dobré a hodně zdraví. A hlavně, abychom si vždy tak dobře poklábosily :-D
Díky a měj se hezky!
P.

23 Pavlína Pavlína | 5. ledna 2010 v 10:31 | Reagovat

[12]: cajovnaprozeny:

Díky!
P.
:-D

24 Pavlína Pavlína | 5. ledna 2010 v 10:32 | Reagovat

[13]: petruša:
Tak se připrav, snad to vaření už brzo začne! :-D Díky a měj se,
P.

25 Pavlína Pavlína | 5. ledna 2010 v 10:33 | Reagovat

[14]: Pivli:
Naše čtyři exempláře jsme v mrazech nedostali ven, tak mi musela stačit kočka sněhová. :-)
Všechno nejlepší a na shledanou brzo!
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama