MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:








... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!


Rybízový dezert á la tiramisu

10. července 2009 v 8:35 | Pavlína |  *** SLADKÉ
Přišla řada na zpracování většího množství rybízu. Kromě rybízového džemu nebo rybízové buchty je fajn si užít těch červených malých hroznů i jinak. Naše rybízové keře byly úplně obalené.
Tak mi kocourek pomáhal trhat a fotit...
Část úrody jsem si odnesla domů...
Těšila jsem se, až vyzkouším jednu osvědčenou recepturu s přidáním čerstvého ovoce.

Rozhodla jsem se pro tiramisu. Recept na něj jsem si vypůjčila na stránkách Olivové a mořské kuchařky. Recepty autorek jsou osvědčené a fungují, takže se nebylo čeho bát.

Postupovala jsem přesně podle návodu. Po ušlehání a ochucení krému alkoholem ...
... jsem vyskládala do mísy cukrářské piškoty. Ty jsem nezakápla silnou kávou, jak stálo v originálním receptu, ale voňavým Grand Marnier. Je to silný likér s ovocnou vůní, který jsem použila také při přípravě třešňového dezertu. Navrch jsem rozprostřela první vrstvu krému.
Tu jsem hustě zasypala omytými rybízovými kuličkami.
Plánovala jsem ještě druhou vrstvu piškotů a na ně druhou vrstvu krému, ale mého krému v míse už moc nezbývalo. Množství stačilo pouze na lehké zakrytí rybízových kuliček. Poslední tenkou vrstvu krému jsem posypala hořkým kakaem a nechala dezert vychladit do druhého dne.
Vyzkoušejte a uvidíte. Je to velmi lehký letní dezert, na který se dá použít čerstvé ovoce. A toho je teď nejvíce. Místo rybízu můžete použít třeba maliny.
Výsledek je vynikající! Kyselé křupavé kuličky rybízu byly v lehce nasládlém krému naprosto perfektní. Vyzkoušejte a uvidíte.
Tak dobrou chuť!
 



Komentáře

1 Jitka Jitka | E-mail | 10. července 2009 v 10:48 | Reagovat

ahojky Pavlínko,teda dělat mi takové chuťě takhle brzy ráno....:-)Rychlá příprava a rychle to pak i mizí,co?Vypadá to moc hezky,jsi šikulka :-)

2 Bali Bali | Web | 10. července 2009 v 20:34 | Reagovat

Proti tomuto receptu nemohu mít námitek, když je podle mne. :- )))
Rybíz můžu, u babi ho roste plno, tudíž tento dezert vidím na příští týden ;-)

3 Tea Tea | 12. července 2009 v 10:03 | Reagovat

Přiznám se, že klasické tiramisu moc často nevyhledávám, ale tohle osvěžené nakyslým rybízem bych si dala okamžitě. Dneska nevařím, protože po prohlédnutí reportáže u "Olivek", teď Tvého dezertíku a následné kontroly zásob v lednici mi je všechno málo. Takové nějaké chudé nebo co... :-?  :-D

4 Zuza Zuza | Web | 12. července 2009 v 10:25 | Reagovat

Ahoj, tak to bych si určitě dala, rybíz mám moc ráda. Jinak máš šikovného kocourka :-).

5 toffo toffo | Web | 12. července 2009 v 19:15 | Reagovat

Ó jé, tak rybíz ještě nestíhám. Inspirovala jsem se bublaninou, ale jen díky tomu, že mi v pátek v kuchyni přistál košík extra zralých višní. Bublanina byla super.

6 Pavlína Pavlína | 13. července 2009 v 9:13 | Reagovat

[1]: Jitka:
Dík  ;-) Zmizelo to pěkně rychle, to máš pravdu  :-P
P.

7 Pavlína Pavlína | 13. července 2009 v 9:15 | Reagovat

[2]: Bali:
Recept z vašich stránek je jednoduchý a velmi chutný. Určitě vyzkouším také "jednoporcové" tiramisu. A možná také ještě s jiným ovocem. Ta chuť krému a nakyslé chuti ovoce je výborná.
Tak díky!
P.  :-D

8 Pavlína Pavlína | 13. července 2009 v 9:17 | Reagovat

[3]: Tea:
:-D Já k Olivkám dnes raději ani nejdu. Ta reportáž je šíleně dlouhá a stejně tak šíleně chutná a chce to silnou povahu  ;-)
Díky
P.

9 Pavlína Pavlína | 13. července 2009 v 9:18 | Reagovat

[4]: Zuza:
Dík. Kocourek je jako pejsek, chodí za námi po zahradě a sedne si tam, kde zrovna pracujeme. A pak jde s námi domů :-)
P.

10 Pavlína Pavlína | 13. července 2009 v 9:19 | Reagovat

[5]: toffo:
Letos bylo všechno tak nějak trochu dříve zralé. To mám velkou radost, že bublanina chutnala! Děkuji za komentář  :-D
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Článek o skvělém setkání foodbloggerů, který vyšel v časopise INSTINKT (40/2012 dne 4.10.2012), je k nahlédnutí 1.strana. 2.strana. 3.strana.


Článek, který vyšel o mém blogu, mých fotografiích a také trochu o mně v časopise INSTINKT (30/2012 dne 26.7.2012), je k nahlédnutí ZDE.