MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Prague Food Festival 2009 - kousek deště, kapku jídla

2. června 2009 v 23:11 | Pavlína |  Akce kolem jídla
Na každém blogu, který je alespoň trochu o jídle, se objevily obrázky a postřehy z největší akce v Praze, která je zaměřena hlavně na milovníky dobrého jídla. Takže zde je také několik mých dojmů.

Prague Food Festival jsme navštívili v sobotu a podle dostupných zdrojů jsme si nemohli vybrat lépe. V pátek bylo ještě horší počasí (sobotní návštěvníci mysleli, že horší už nemůže být) a v neděli po poledni už byly některé restaurace s dostatkem jídla na štíru...
Naprostá většina kuchařů byla i přes nepřízeň počasí výborně naladěna a všichni byli perfektní a správní profesionálové, kteří mají svou práci rádi. I přesto, že člověk trochu bloudil mezi stánky, kterým chybělo číselné označení, a místy úzkými bahnitými stezkami, bylo nač se dívat. Jídlo vonělo na všechny strany a začínal ten pravý svátek všech našich smyslů. Stánky se mohly pyšnit také nádhernými dekoracemi...
Květiny z Intersparu...

Stánek restaurace Alcron se nacházel v nejužším místě a s největším množstvím bláta. Tuto velmi znevýhodněnou pozici trochu mírnila romantická třešeň nad našimi hlavami. I když mám pro pana Pauluse trochu slabost, jejich menu patřilo mezi nejlepší nejen z mého pohledu.

Tatarák z tuňáka s chřestovou pěnou ochucenou citronovou trávou, dokřupava pečený lososový pstruh s hostínským chřestovým rizotem a chorizovou emulzí a báječné rebarborovo-jahodové želé s bio jogurtem. Jako nášup jsme měli dezerty mangové a višňové a také koláčky.
Pohádkovou chuť měl pomalu pečený bůček s jablkovým pyré a grilovanou krevetou...
Své ohromné kouzlo měla projížďka lodí, která nás dovezla k další předváděcí části PFF. Pokud trpíte fobií z vody, měli jste smůlu. Jiný přístup k této části prostě nebyl...
U Karlova mostu nás čekal stan Obecního domu, Francouzské a Plzeňské restaurace. Zde mi naprosto učarovaly noky z červených brambor s omáčkou z jarních smržů a lanýžovým olejem a hned za ně se řadil mladý kohoutek dušený na víně s pórkovým bramborem.
Fotku doplňuje kroupové risotto s česnekovou omáčkou a pečená svatojakubská mušle od Bellevue. Další je mořský vlk s květákovým pyré (vynikajícím!) a provensálským glazé od Kampa Group.

Ochutnala jsem také pohankové risotto s lesními houbami a hoblinami sýra parmazán od Žofín Garden. Obě tyto variace na italský originál způsobily, že od teď bude na chvíli rýže v mé spíži v pozadí. Chutě pohankového a kroupového risotta byly nedostižné.

Ambiente Group vsadilo na klasiku. Omáčky bych ohodnotila asi tak: křenová byla výborná, znojemská dobrá, rajská a svíčková jim nesahaly ani po kotníky.
Líbilo se mi skupinové ochutnávání a atmosféra, díky které si všichni neustále drželi dobrou náladu a nedbali na nepřízeň počasí.

Zastavili jsme se také v Domě vína U Závoje, kde jsme mohli odplout na vlnách lahodného vína v loďce plné dobrot. A rozhodně bylo z čeho vybírat...
Chystali jsme se i na ochutnávku ústřic, ale už jsme měli smůlu. Zmizely prý velmi rychle...
Restauraci Rybí trh časně odpoledne došla Bouillabaisse, ale možná bych tu hrozivou frontu stejně nestála.
Ke kuchtíkům přišel ochutnat i pan Pohlreich...
... a později šel náhodou jen tak kolem mne. Možná to ode mne byla drzost, ale prostě jsem ho poprosila o fotku...
Naše stále připravené vidličky byly permanentně v provozu. Vzhledem k pátečnímu reportu pana Cuketky jsme se dověděli o rozdávaných plastových příborech, a tak jsme se tedy vybavili vlastním nářadím...
Náš sobotní den jsme zakončili velmi pozdě odpoledne s vynikající náladou a se slibem, že příští rok jdeme znovu!
Aby byly vaše dojmy úplné, přečtěte si také reportáž Bali z víkendu dobrého jídla, zážitky objímající DolceVity, fotky naší spoludegustátorky Pivli a také postřehy z Jižního svahu.
 


Komentáře

1 Pivli Pivli | E-mail | Web | 2. června 2009 v 23:38 | Reagovat

Výstižně napsáno,naprostý souhlas!
A moc pěkné fotky.

2 DolceVita DolceVita | Web | 3. června 2009 v 8:31 | Reagovat

Věřím všemu, co tady vidím :-) Report přidávám k těm ostatním a jdu na snídani, dostala jsem jednoduše hlad!

3 Tea Tea | 3. června 2009 v 10:17 | Reagovat

Tak teď už i my, co jsme zbaběle zůstali u kamen, máme všechny informace pěkně pohromadě. :-)
Krásné fotky, zase jiné, než byly doposud k vidění. Dekorace jsou překrásné. A foto úlovek mistra P. je opravdu záviděníhodný. Někdy trocha drzosti fakt neškodí. :-)
Zajímavé je, že jako červená nit se celým děním táhne "pohankové risotto". Snad není člověka, komu by nechutnalo.
Pohanku mám moc ráda, včera jsem ji utíkala koupit, že se o ten zázrak také pokusím a co myslíte ? Oni ji neměli ! :-( Dotaz- dalo se poznat jestli je to z lámanky nebo z celých krupek ? Pájo, díky za reportáž. :-)

4 Janina Janina | E-mail | 3. června 2009 v 13:09 | Reagovat

Pěkné! Co dodat? Těšíme se na příští rok :-)

5 Lucka B. Lucka B. | Web | 3. června 2009 v 13:19 | Reagovat

Ahoj, jsem ráda, že jsme se konečně viděly i jinak než na webu:-) My jsme k Alcronu ani nedošly, zůstaly jsme u náhodou úplně opuštěného stánku Rybího trhu, kde zrovna doplnili zásoby bujabézy:-) Byla úžasná (je to pro mě to nejlepší, co jsem na PFF měla), škoda, že se k ní podle všeho dostalo tak málo lidí.

6 Bali Bali | Web | 3. června 2009 v 20:11 | Reagovat

Máš to krásně nafocené, ty dekorace jsem nějak vůbec nefotila.
Já tam byla přes jídlo :- )))
Byla jsem poprvé, tak nemůžu srovnávat, ale líbilo se mi to, i když pár nedostatků se našlo, viď?
Ráda bych šla příští rok zas, přidáš se?

7 Helli Helli | 3. června 2009 v 20:50 | Reagovat

Pavli, dekorace na tvých fotkách vynikají nějak víc, než jak jsem je postřehla in natura. Reportáž jsem si pročetla už několikrát a pořád se k ní vracím. Sobota utekla tak rychle, že teprve teď si uvědomuji, co jsme všechno viděli, ochutnali a prodiskutovali.
Líbilo se mi to moc, i když bez deště by to bývalo bylo příjemnější. Ale areál by byl nejspíš přeplněný. Jsem zvědavá, jak zareagují pořadatelé a kde uspořádají příští ročník.
Bali by šla, já bych šla, kdo se k nám přidá ještě?

8 Terezka Terezka | Web | 3. června 2009 v 21:55 | Reagovat

Pavlí, já jsem byla v neděli a nefotila jsem, protože jsem si byla jista tou pondělní smrští na všech webech :-) Nedělní počasí byla parádní, co jsme chtěli ochutnat, to jsme ochutnali, spíš jsme ale pili, nějak když to člověk vidí, ani nemá chuť.
Nedostatky tam byly, to ano, ale nějak mi tedy, zcela upřímně, vadí fakt, že každý, kdo si na krk pověsí foťák, se okamžitě pasuje do role foodkritika a mnohdy mi ty výkřiky připadají spíše směšné. Nikdy se jeden nezavděčí všem a o tom to také je. Někomu rajská z Ambi chtnala, někdo litoval investovaných Grandů. Baví mě porovnávat své dojmy s ostatními i když mají jiný názor než já. A mnohdy to už nějak v diskusích pod články nefunguje. Jsem ráda, že tady, u tebe, vládne pohoda!

9 Pivli Pivli | E-mail | Web | 4. června 2009 v 0:04 | Reagovat

Také se příští rok ráda přidám! I přes pár nedostatků jsem si to fakt užila, bylo to příjemné odpoledne s dobrým jídlem a milými lidmi! :-)))

10 renata renata | Web | 4. června 2009 v 10:16 | Reagovat

Krása :-))Já byla v pátek asi v tom největším možném dešti co kdy kdo v našich zeměpisných šířkách spatřil a tak jsem foťák měla bezpečně zabalený a uschovaný hluboko v baťůžku. Reportáž tedy vyrábět nebudu, ale myslím, že to ani není nutné, spousta informací o akci a krásných fotek je teď k vidění téměř všude... Jsem ráda, že jste si to užily, přečetla jsem pozorně úplně všechny reporty... :-)

11 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:17 | Reagovat

[1]:+[9]:Pivli:
Dík, však Ty máš také pěknou řádku fotek!
P.
:-)

12 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:18 | Reagovat

[2]: DolceVita:
Díky za přidání, také jsem se to pokusila nějak shrnout na závěr. Bylo moc fajn, že jsme se zase viděly!
P.
:-)

13 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:26 | Reagovat

[3]: Tea:
Škoda, žes nakonec nepřijela. Líbilo by se Ti to :-) Dekorace jsem na žádném webu neviděla i přesto, že byly také "k jídlu" :-))) Pohanku mám moc ráda a tohle je další bezva úprava! Na risotto bych asi použila obyčejnou pohanku, lámanka je vhodnější na kaši.
:-)))
P.

14 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:30 | Reagovat

[4]: Janina:
Užili jste si s fotícími blázny :-) Myslím, že se nám to líbilo všem.
Díky
P.
:-)

15 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:31 | Reagovat

[5]: Lucka B.:
Mě moc těšilo! Dobře, že byl čas si trochu popovídat na příjemném místě :-))) Posílám pozdrav i tetě!
Děkuji
P.
:-)

16 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:34 | Reagovat

[6]: Bali:
No jasně, že půjdeme zase příští rok! Však já byla letos také poprvé :-)))
Dík
P.

17 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:36 | Reagovat

[7]: Helli:
S Tvou precizní přípravou podkladů se pak taková reportáž píše jedna radost! Ochutnávání v našem počtu nemělo chybu. Nikdy bych nevěřila, že v takové počasí budu více než sedm hodin naprosto spokojená!
Dík
P.
:-)))

18 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:38 | Reagovat

[8]: Terezka:
Pohoda... dík :-))) Já původně ani reportáž dělat nechtěla, ale pak jsem článek brala jako doplnění dojmů k ostatním článkům, co jsem četla. Takže sis to asi také fajn užila. To je dobře :-)
Díky
P.

19 Pavlína Pavlína | 4. června 2009 v 13:41 | Reagovat

[10]: renata:
V pátek jsme šly s Bali kolem dějiště PFF a pršelo opravdu hodně. Mně kapalo ze stromů i z okrajů stánků na hlavu, na foťák, ale oba jsme to nějak vydrželi :-)))Budu se těšit na pokračování Turecka!!
Díky
P.
:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama