MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Toustové mističky k snídani i na předkrm

14. května 2009 v 13:08 | Pavlína |  *** PŘEDKRMY
Nemám pro vás recept, ale jen takový malý nápad. Nápad, který z obyčejné snídaně může udělat zážitek trochu sváteční. Nápad, který dá třeba i předkrmu další rozměr. A nebo, máte málo mističek pro hosty? Upečte si své mističky z toustového chleba. Není nic jednoduššího.
Toustový chléb koupíme takřka všude. Existuje množství druhů, ale nejlepší budou co největší plátky.
Keramické mističky vytřeme olivovým olejem, hlavně po stranách. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Plátky chleba rozválíme. V mém případě byly plátky vláčné a kůrka měkká. Pokud by tomu tak nebylo ve vašem případě, kůrky odkrojte a plátek mírně navlhčete vodou.
Po rozválení každý plátek zakápneme olivovým olejem a lehce vložíme do keramických mističek. Plátkům chleba je třeba při skládání pomoci. Alespoň na dvou stranách. Přeložené části pak přitlačíme směrem k bokům a dnu mističky. Pak vše vložíme na plechu do předehřáté trouby.
Asi za deset minut budeme mít toustové mističky upečené. Jsou pevné a můžeme do nich dát salát, pomazánku a nebo třeba snídani.

V obchodě jsem šla kolem krásně zelených hráškových lusků. A tak jsem jich několik koupila, vyloupala a dala na chvíli do páry. K zeleným kuličkám jsem přidala kousek šunky, aby získala stejnou teplotu.
K chuti teplé šunky a chuti hrášku se výborně hodí sýr. Mně stačilo několik plátečků sýra Brie, misky přece jen nejsou tak veliké. Směs hrášku a kostiček šunky lehce opepříme, osolíme a můžeme zakápnout olivovým olejem.
Pak už jen zdobíme lžičkou jogurtu (v mém případě tureckého z prodejny FARAH), lžičkou zakysané smetany nebo majonézy. Prostě podle své chuti.
A když už byla řeč o snídani, co tak přichystat míchaná vajíčka v jednoporcovém balení?
V mističce z toustového chleba se budou určitě krásně vyjímat a netradičně servírovaná snídaně je na světě. Sami ale ještě určitě přijdete na spoustu dalších nápadů...
Přeji vám příjemné vymýšlení a dobrou chuť!
 


Komentáře

1 Pivli Pivli | E-mail | Web | 14. května 2009 v 13:29 | Reagovat

To je ale nápad!!!
Tenhle chleba je výborný na tousty, skoro se vyrovná tomu anglickému, který mi tu chybí.
A koukám, že se turecký jogurt z Farahu osvědčil?!:-)))

2 Mandarinka Mandarinka | 14. května 2009 v 16:03 | Reagovat

Vypadá to úžasně! Obzvlášť s těmi vajíčky, hned bych si dala. :-)
Skvělý nápad, který stopro využiju.

3 luckydina luckydina | E-mail | 14. května 2009 v 20:02 | Reagovat

Bezvadný nápad, kdysi jsem ho okoukla na satelitní tv, dají se tak vlastně využít recepty na paštičky z listového těsta, párkrát jsem zapíkala přímo s náplní. A kdo si potrpí na sladké tak se může dát i sladká náplň. Váleček je úžasná věc, já dneska mlátila válečkem do balíku zmrzlých kostí pro psy a váleček to přežil.

4 Yva Yva | Web | 15. května 2009 v 3:05 | Reagovat

Pavlínko, o nápadité prezentace u Tebe není nouze, ale tahle je jedna z nejlepších!  Když jsem se vystěhovala z ČR, byl tu k dostání jen ten toastový chléb a já nad ním tak trochu ohrnovala nos.  Připadal mi moc nadýchaný a nasládlý, nedalo se do něj pořádně zakousnout jako do našeho dobrého, českého chleba.  Tvůj bezvadný nápad by můj názor na toastový chleba tenkrát dozajista změnil. :o)

5 Pavlína Pavlína | 15. května 2009 v 12:23 | Reagovat

[1]: Pivli:
Tenhle druh toustového chleba je pro mističky jako stvořený - ostatní mají menší plátky a jsou sušší.
Pro turecký jogurt jsem běžela hned, jak jsi o něm psala :-) Cena je přesně polovina toho řeckého, má stejné procento tuku (10%). Je moc dobrý, ale ty dva: turecký a řecký nelze srovnávat ani trochu. Chutná úplně jinak a je "pevnější". Pro jogurtové závisláky super balení i cena :-)))
Díky!
P.
:-)

6 Pavlína Pavlína | 15. května 2009 v 12:24 | Reagovat

[2]: Mandarinka:
To bude překvapení na snídani!
Díky :-)))
P.

7 Pavlína Pavlína | 15. května 2009 v 12:26 | Reagovat

[3]: luckydina:
Listové těsto, paštičky... úplně to vidím: jahody a lahodná smetana.. Jé, to by bylo možností!
Tak to máš velmi odolný a kvalitní váleček :-))) A pejsci měli dobrou vařenou kostičku :-))
Děkuji
P.
:-)

8 Pavlína Pavlína | 15. května 2009 v 12:49 | Reagovat

[4]: Yva:
Dík za krásnou pochvalu! S tím focením je někdy legrace :-)))
Já se přiznám, že toustový chléb jím pouze v té "křupavé" podobě, takže Tě úplně chápu :-)
P.
:-)))

9 Pivli Pivli | E-mail | Web | 15. května 2009 v 12:51 | Reagovat

5. Měla jsem od jiného výrobce, zdá se!
Vybrala jsem náhodně jeden ze dvou. Ale asi to bude stejné.Chuťově mi až takový rozdíl nepřišel.
Ovšem košíčky rozhodně vyzkouším. Výtečný nápad.

10 Lucka B. Lucka B. | Web | 15. května 2009 v 18:08 | Reagovat

Tohle kdyby mi někdo udělal k snídani... A prosila bych s míchanými vajíčky a nahoru pláteček uzeného lososa a ještě kávičku:-) Máš opět krásné obrázky, uklidňuji se u nich potom, co jsem musela naporcovat ovečku sekyrou na dříví (jsem ostuda, nemám sekáček). To byla vzhledem k mé proslulé šikovnosti práce pro mě děsně namáhavá, ale pro okolí velice zábavná. No, ale ruce a prsty mám všechny:-)

11 čajovna čajovna | Web | 16. května 2009 v 8:30 | Reagovat

tak to je skvělý nápad. Jednoduchý a efektní... dala bych si jako náplň dneska něco ostřejšího, něco jako ďábelské toustíky... to je pane inspirace.. díky!!!

12 Terezka Terezka | Web | 16. května 2009 v 13:51 | Reagovat

Pavli, to je bezva nápad. Já jsem si dneska na tebe vzpomněla, když jsem dělala svůj ryzí čokoládový dort. Pěkně jsem si vyválené listové těsto nakrájela na 12 čtverců a vyložila jimi muffinový plech. Výsledek je více než efektní! Fotku posílám mailem :-)

13 Pavlína Pavlína | 18. května 2009 v 7:57 | Reagovat

[10]: Lucka B.:
Díky :-) Tedy, to jsi dobrá! Doufám,že jsi takhle se sekerou neřádila v kuchyni?
P.

14 Pavlína Pavlína | 18. května 2009 v 7:58 | Reagovat

[11]: čajovna:
:-) Však na pomazánku je to taky super, to ano :-)
Děkuji
P.

15 Pavlína Pavlína | 18. května 2009 v 7:59 | Reagovat

[12]: Terezka:
To je nádhera! Čokoláda, hmm. Moc povedené!
Díky
P.

16 Lucka B. Lucka B. | Web | 18. května 2009 v 12:57 | Reagovat

Pavli, musela jsem řádit v kuchyni, všude jinde je to moc nízko a čekajících tlam je mnoho:-) Ale bylo to asi dvanáctikilové jehňátko, takže to šlo porcovat i v menších prostorách.

17 Pavlína Pavlína | 19. května 2009 v 11:20 | Reagovat

[16]: Lucka B.:
"Čekajících tlam" :-)))Tak to tedy muselo být "maso" :-))
Měj se fajn
P.

18 DolceVita DolceVita | Web | 20. května 2009 v 1:05 | Reagovat

Jsou krásné! Kdyby mi je tak někdo nachystal zítra ráno na snídani :-) Asi budou jen nahatá vejce bez mističek ... ale možná budu mít štěstí při nedělní snídani.

19 Pavlína Pavlína | 20. května 2009 v 13:08 | Reagovat

[18]: DolceVita:
Díky :-))) Nahatá né, obleč je do slaninového kabátku alespoň :-)))
P.

20 Pája Pája | Web | 17. června 2010 v 21:33 | Reagovat

Chachá, že bych konečně využila ramekiny, které suším ve skříni od narozenin ? A to jsem původně hledala zdravý rýžový salát =)

21 Pavlína Pavlína | 18. června 2010 v 11:38 | Reagovat

[20]: Pája:
No jasně! Na tohle jsou jako stvořené a nemusí v nich přece být nic "nezdravého" :-D
Díky
P.

22 Jana Jana | E-mail | 21. října 2011 v 19:29 | Reagovat

To je nádhera!! jak velké to jsou misky? Já mám takové mrňavé, já si snad něco takového půjdu koupit!! :D

23 Pavlína Pavlína | 24. října 2011 v 8:05 | Reagovat

[22]: Jana:
Velikost mističek není tak úplně důležitá, ty moje mají průměr asi 7 cm. Takové keramické misky jsou pak v kuchyni velmi užitečné :-P
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama