MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Kuřecí chobotničky zapečené s pancettou

11. května 2009 v 15:36 | Pavlína |  *** OPEŘENCI
Přidávám jeden recept s použitím kuřecího masa. Kromě kuřecích prsou budeme potřebovat pěkná rajčátka a nějaké bylinky. Ty už by třeba mohly být z vlastní sklizně. K tomuto receptu mě přivedl zcela náhodný nákup italské uzené slaniny - pancetty. Nákup takových surovin u nás prostě nelze plánovat :-))) Je krájená na ultra-slabé plátky a voní kouřem z udírny.

Budeme potřebovat:
  • 1 kg brambor
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 větvičku cherry-rajčat
  • 150 g pancetty
  • svazek bazalky (nebo jiné oblíbené bylinky)
  • 3 šalotky
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
Brambory ve slupce předem uvaříme. Zchladlé je oloupeme. Pokud máme nové brambory, loupat nemusíme. Pokrájíme je na menší kousky a nasypeme do zapékací nádoby, kterou jsme na dně potřeli olivovým olejem a osolíme.
Každý plátek kuřecího masa rozdělíme několika řezy na proužky. Na jednom konci však maso zůstane nedokrojené. Bude tak připomínat malou chobotničku.
Maso osolíme, opepříme a opečeme na pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Díky nakrojení máme možnost vidět stupeň propečení kuřecího masa, které je i díky tomu upečeno dříve, než kdyby prsa zůstala v celku.
Když maso začne chytat barvu, obrátíme ho a poklademe plátky pancetty.
Hotové chobotničky i s proužky slaniny přesuneme do zapékací mísy na brambory.
Využijeme rozpálené pánve a narychlo na ní orestujeme šalotky nakrájené na větší klínky. Orestované šalotky nasypeme na kuřecí maso se slaninou. Rajčata nakrájíme na poloviny a krátce opečeme po obou stranách.
Otočená rajčátka zasypeme nasekanou bazalkou.
Rajčata s bazalkou dáme do zapékací nádoby navrch. Vše bohatě zakápneme olivovým olejem a kvůli lepšímu prolnutí chutí zapékáme 15 až 20 minut v rozpálené troubě.
K lehkému jídlu se hodí lehké víno. Zvolila jsem tedy dobře vychlazené růžové.
Dobrou chuť!
 


Komentáře

1 čajovna čajovna | Web | 11. května 2009 v 16:32 | Reagovat

to JE nápad!!!
Hlavně to nařezání masa, to je geniální myšlenka :-)))

2 Jitka Jitka | E-mail | 12. května 2009 v 14:23 | Reagovat

Tak taková jídla miluju:-),ale nevím,jestli u nás dostanu pancettu,spíše určitě ne!Ale dobrá inspirace,Pavlínko:-)

3 Lucka B. Lucka B. | Web | 12. května 2009 v 17:07 | Reagovat

Voní to až sem. Podobně nařezával kotletu Pupek v jednom receptu na Labužníku, pojmenoval to Hastrmanova ruka:-) Tvojí chobotničku určitě udělám, s pancettou by neměl být problém, mají ji už běžně v Hypernově. Při prvním pohledu jsem myslela, že máš jako přílohu gnocchi, ale jsou to asi brambory, že? Ale ty gnocchi by asi šly taky...

4 Pavlína Pavlína | 12. května 2009 v 22:45 | Reagovat

[1]: čajovna:
Je a funguje to bezvadně!
Díky
P.
:-)

5 Pavlína Pavlína | 12. května 2009 v 22:46 | Reagovat

[2]: Jitka:
No, tady pancettu od té doby neměli :-( Ale dobrá anglická slanina na slabé plátky bude bezva náhrada :-)
P.
:-)

6 Pavlína Pavlína | 12. května 2009 v 22:48 | Reagovat

[3]: Lucka B.:
Tak v Hypernově? No, to se podívám. Tohle jsou brambory, malinké, ale gnocchi by se hodily také, proč ne?
Díky
P.
:-)

7 Yenny Yenny | E-mail | Web | 13. května 2009 v 8:27 | Reagovat

Paráda! Hrozně obdivuju, co vše dokážeš vymyslet. Sbíhají se mi chutě (i na to růžové víno, ještě, že je sezona;o))A ty rajčátka! MŇAM!!!Jojo, v hypernově mají pancettu určitě, taky jsem tam zahlédla;o)

8 Pavlína Pavlína | 13. května 2009 v 8:49 | Reagovat

[7]: Yenny:
:-))) Růžové víno mám moc ráda, ale až letos je o něm slyšet tak nějak trochu více... Vychlazené je pro jarně-letní večery jako stvořené :-) A je to tady zase: rajčata a bazalka - můj oblíbený evergreen :-)) Zítra jedu prozkoumat obchod!
Děkuji a brzo se uzdrav!
P.
:-)

9 Yenny Yenny | E-mail | 13. května 2009 v 12:09 | Reagovat

To je svata pravda, zvlast k takovym jidlum jako je tohle;-) Zboznuju ruzovy Shiraz znacky Carmen, znas? Jakoby si clovek privonel k mise zralych jahod..vino muzu pit jen obcas, tak si vybiram same dobre veci;-)Rajcata s bazalkou jsou jedna z nejvetsich dobrot, ktere je mozne dat si na tomhle svete do pusy:-)I muj oblibeny evergreen:-)Moc dekuju, snazim se;-)

10 Pivli Pivli | E-mail | Web | 14. května 2009 v 13:26 | Reagovat

Bomba! Co na to napsat víc?!
Kombinace úžasných chutí.

11 Pavlína Pavlína | 14. května 2009 v 18:36 | Reagovat

[10]: Pivli:
Vyzkoušej, je to moooc dobré :-)))
Díky
P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama