MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Caprese z červené řepy

28. listopadu 2008 v 12:01 | Pavlína |  *** SALÁTY
Caprese zná každý. Rajčata, mozarella a trochu bazalky. Jednoduchý, efektní a chutný předkrm. A co si takový předkrm udělat i v čase, kdy rajčata nejsou zrovna nejsladší a nejčervenější? Je tady znovu temně rudá podzimní královna - červená řepa.
Místo bazalky jsem použila můj oblíbený polníček a zálivka následující:
  • šťáva z poloviny citrónu
  • tři lžíce olivového oleje extra virgine
  • sůl
  • pepř
Zálivku důkladně promícháme, nejlépe v dobře uzavřené sklenici. Na talíři máme poskládány plátky vařené a vychladlé řepy spolu s plátky mozzarelly. Zálivkou decentně pokapeme vše na talíři včetně polníčku a můžeme podávat s trochu opepřeným okrajem talíře...
Dobrou chuť!

Zkuste také řepu pečenou podle J. Olivera nebo si řepu upečte s fetou, tymiánem a špenátem.
 


Komentáře

1 schnytlik schnytlik | Web | 28. listopadu 2008 v 13:32 | Reagovat

Poslední dobou je to tady samá řepa :D

A já ji nejradši pečenou, s požádně řízným olivovým olejem a když je, nepohrdnu kouskem ovčí či kozí fety,mňamy mňam :)))

2 felixa felixa | Web | 28. listopadu 2008 v 14:11 | Reagovat

Mám ráda červenou řepu a tohle je zajímavá úprava, určitě vyzkouším.

3 Pavlína Pavlína | 28. listopadu 2008 v 14:48 | Reagovat

schnytlik:

Pečená řepa si možná zachová více své sladké chuti, než vařená. Obě jsou ale vynikající. "Řízný" olej je přiléhavý popis :-)))

P.

4 schnytlik schnytlik | Web | 28. listopadu 2008 v 15:23 | Reagovat

Pavlí, řepa je parádní ve všech podobách (nepočítám kompot z jídelny, vždycky byl něčím cítit,ale nevím, čím!)

Řízný je charakteristika právě otevřeného oliváčka z Itálie, občas i surovější řecký, které většinou bývají úplně sametové. Jdu si dát štopičku :)

5 DolceVita DolceVita | Web | 28. listopadu 2008 v 17:17 | Reagovat

Vypadá to na zdravou dobrotu. Jdu nakouknout do zásob, jestli se tam někde nekrčí sklenička nakládané řepy :-)

4 - schnytlik

Myslím, že to mohla být vůně fenyklu, co se vznášela v jídelnách nad miskou nakládané řepy. Italové ho dávají do sušených rajčat naložených v olivovém oleji taky štědrou dávku :-)

6 Bali Bali | Web | 28. listopadu 2008 v 19:34 | Reagovat

Tož to vypadá jako zdařilá kombinace!

Jojo, to asi bude fenykl, když do toho kousnu, tu chuť moc nemusim. Asi jako do kmínu, když je mletý, nevadí mi.

Nakládanou řepu mám ráda, nejradši ty polské kuličky ;-)

7 Pavlína Pavlína | 28. listopadu 2008 v 19:54 | Reagovat

DolceVita:

Díky :-)

S tím fenyklem máš určitě pravdu. Já cokoliv nakládaného tolik miluju, že i v dobách, kdy jsem zrníčkový fenykl neznala, mi ta zrníčka nevadila.

:-)

P.

8 Pavlína Pavlína | 28. listopadu 2008 v 19:56 | Reagovat

Bali:

Ty kuličky jsem také kdysi jedla, ale doporučuji je jíst na zahradě a bez oblečení :-)))

Díky

P.

:-)

9 Pavlína Pavlína | 28. listopadu 2008 v 19:57 | Reagovat

felixa:

Budu ráda, když vyzkoušíš. A pokud chceš zachovat barvy odděleně (nerůžovou mozarellu), chce to skládat na talíř každý plátek jinou rukou :-)))

Díky

P.

:-)

10 Yenny Yenny | Web | 29. listopadu 2008 v 8:53 | Reagovat

Pěkná kombinace, zdařilá kombinace:o) Hned včera jsem to vyzkoušela-mňam;o)

11 schnytlik schnytlik | Web | 29. listopadu 2008 v 14:30 | Reagovat

Pavlí, mas na mne spatny vliv. Nemohla jsem repe odolat, ale byla lina jit pro mozarellu, takze jsem spachala neco silene ruzoveho, ale starsne mi to chutnalo - varene testoviny, promichane se strouhanou fetou a varenou repou. A dneska jsem to mela znovu :D

12 schnytlik schnytlik | Web | 29. listopadu 2008 v 14:32 | Reagovat

Ohledne kompotu z jidelny, nevim jestli to bylo tim fenyklem, on mi totiz vubec nevadi, spis naopak! Nejspis tam musel zafungovat fuuuuuujjjj reflex na reakce ostatniho zactva :D

13 Pavlína Pavlína | 29. listopadu 2008 v 14:36 | Reagovat

Yenny:

Tak to je ta nejlepší reklama! :))) Díky

P.

14 Pavlína Pavlína | 29. listopadu 2008 v 14:38 | Reagovat

schnytlik *11*:

Ale taková kombinace se mi líbí! Řepa+Feta+těstoviny, to bych moc ráda ochutnala...

P.

:-)

15 diky diky | Web | 29. listopadu 2008 v 19:19 | Reagovat

Červená řepa je dobrá i syrová, tedy pokud s člověk zvykne na její poněkud nezvyklou chuť. My ji doma odšťavňujeme v kombinaci mrkve, jablek, pomerančů a je to taky ňamka

16 Pavlína Pavlína | 29. listopadu 2008 v 20:47 | Reagovat

diky:

Super kombinace, také se chystám na odšťavňovač :-)

Díky

P.

:-)

17 Yenny Yenny | Web | 1. prosince 2008 v 8:16 | Reagovat

Já zrovna přemýšlím, že si pořídím odšťavňovač do své postupně a dlouho se zařizující kuchyně. Poradíte mi prosím, co mám mít třeba za funkce, nebo co to má splňovat, aby byl dobrý? Děkuju moc.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama