MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Zapečená růžičková kapusta

15. března 2008 v 15:27 | Pavlína |  *** ZELENINA
Únor je měsíc pro růžičkovou kapustu jako stvořený. Náhodou se mi podařilo koupit krásné velké růžičkové kapusty. Byly v takových modrých krabičkách, prý z Itálie. Říkala jsem si, že jsou krásné, ale co s nimi? Receptů mnoho není, spíše ji každý zná z polévky nebo jen tak k masu.

Přitom je tak zdravá. Růžičková kapusta obsahuje spoustu látek, které potřebuje jak naše tělo, tak náš mozek. Je vynikající proti stresu, depresi a také pro posílení imunity.
Na přípravu mojí zapečené růžičkové kapusty je třeba asi 45 minut a dále:
  • 500 g růžičkových kapustiček (lépe větších růžiček)
  • stejně množství malých zámeckých brambor (nebo jiných brambor nakrájených na kousky asi tak velké, jako kapustičky)
  • 1 palička česneku
  • 2 balení sýra Cottage
  • 1 kostka bylinkového bujónu
  • lžíce olivového oleje (Classico - tedy žlutý)
  • sůl, pepř
  • strouhaný sýr Gran Moravia nebo Parmazán
Brambory oloupeme (nové brambory můžeme nechat ve slupce-po upečení budou křupavější), rozkrájíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě. Kapustičky očistíme, tedy odkrojíme spodní malý košťálek a někdy je třeba sloupnout jeden dva vrchní lístky. Spaříme vařící vodou. Všechen česnek nasekáme a dáme na rozpálený olivový olej. Přidáme odkapané kapustičky rozkrájené na poloviny, osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Pak podlijeme trochou vody, rozdrobíme bujónovou kostku a cca 10 minut dusíme.
Brambory i kapustičky naskládáme společně (kdo rád křupavou kůrku, může brambory nejprve péci samotné) do vymaštěného pekáče střídavě vedle sebe, můžeme i do dvou vrstev.
Nakonec na všechno vyklopíme z pánve kousky česneku se zbytky vývaru.

Dáme do trouby a zapečeme pod grilem asi na 10 minut. Pak celý povrch posypeme sýrem Cottage. Je dobře, když trochu propadne do nižší vrsty. Posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme dalších 10 minut.
Horké podáváme. Kapustičky byly po zapečení krásně křupavé a s parmazánem je to vynikající kombinace.
Dobrou chuť!
 


Komentáře

1 Bona Bona | E-mail | 7. dubna 2008 v 18:05 | Reagovat

Tak tohle už jsem vařila, recept patří k mým oblíbeným...

A potvrzuji, že je to fantastické. Papája má zkrátka talent! B.

2 Pavlína Pavlína | E-mail | 7. dubna 2008 v 20:19 | Reagovat

Bona:

Děkuji za poklonu! Včera byly znovu, protože ty krásné italské velké kapustičky zase měli, tak jsem neodolala. Tentokrát s brambory ve slupce a s větší dávkou parmazánu  - ještě z Itálie. Bomba! Cottage tentokrát "omylem" pažitková - také moc fajn.

P.

:-)

3 felixa felixa | Web | 4. června 2008 v 14:24 | Reagovat

Růžičkovou kapustu milujeme, takže recept určitě vyzkoušíme. A moc se mi líbí, jak je  postup u všech receptů krásně srozumitelně popsaný.

4 Pavlína Pavlína | E-mail | 4. června 2008 v 15:53 | Reagovat

felixa:

Děkuji :-)))

P.

5 jarda jarda | 23. října 2010 v 9:39 | Reagovat

strasliva namka..  boule za usima.. diky :-D

6 Pavlína Pavlína | 25. října 2010 v 11:51 | Reagovat

[5]: jarda:
Díky za komentář! Takové čtu nejraději :D Mám radost, že chutnalo :-P
Mějte se pěkně
P.
:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama