MLSNÁ KOČKA se od 23.7.2013 přestěhovala do nové, snad přehlednější kuchyně, na adresu:

www.mlsnakockablog.cz... prostě jen vynecháte tečku :-) Těším se na Vaši návštěvu!



Navštivte Mlsnou kočku také na Facebooku a staňte se jejími fanoušky: ZDE.


Objednejte si kuchařskou zástěrku exkluzivně navrženou pro Mlsnou kočku: ZDE




Hrnečkové barevné knedlíky

18. března 2008 v 14:44 | Pavlína |  *** SLANÉ
Nejen ke kachně, ale ke všem podobným pečením se výborně hodí knedlíky. Napadlo mne je trochu oživit. Chutnají báječně a jsou dokonalou ozdobou každé pečínky.

Na jejich přípravu bude třeba asi 40 minut a dále:
  • 4 housky
  • 1/4l mléka
  • 2 vejce
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • 1 střední mrkev
  • 3 hrsti hrubě posekané petrželky
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce másla + máslo na vymazání hrnečků
  • 1 lžíce olivového oleje
Mám ověřené množství: 1 houska = 1 hrneček = porce pro 1 osobu

Na pánev rozehřejeme směs másla a olivového oleje a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, najemno nastrouhanou mrkev a posekanou petrželku. Trochu osolíme a opepříme.
Počátek výroby knedlíků...
Alespoň částečně zchladlou zeleninu přidáme k nakrájeným houskám a důkladně promícháme. Do mléka přidáme vejce, muškátový oříšek a sůl (s ohledem na množství soli v osmahnuté zelenině). Tekutou směs přilijeme do housek se zeleninou a vše důkladně promícháme. Ale ne tak, aby se rozmačkaly kostičky housky. Zničila by se tak výsledná mozaika na řezu.
Uvařené necháme vychladnout...
Čtyři hrnky velikosti 1/4l s kolmými stěnami důkladně vymažeme máslem a do dvou třetin je naplníme směsí, kterou trochu přitlačíme ke dnu. Vršek každého hrnku přikryjeme alobalem. Je to kvůli tomu, aby z pokličky později sražená pára nekapala do hrnečků.

Dáme všechny do hrnce s vodou, která sahá maximálně do poloviny výšky hrnečků. Vaříme přiklopené cca 15-20 minut. Po vyjmutí z vody a částečném zchladnutí vyklopíme a krájime nití.
Na talíři vypadají nádherně...
Takové knedlíky jsou výborné třeba ke kachničce, ale já je občas chodím zobat i studené, když nějaké zůstanou :-)
... a také výborně chutnají!
Dobrou chuť!
 


Komentáře

1 olu olu | Web | 3. dubna 2008 v 22:50 | Reagovat

krása :-)

2 Pavlína Pavlína | E-mail | 4. dubna 2008 v 11:23 | Reagovat

Olu:

A dobrota!

P.

:-)

3 Bali Bali | Web | 15. listopadu 2010 v 14:53 | Reagovat

Nádherný knedle! Ty udělám Francouzům ;-)

4 Pavlína Pavlína | 16. listopadu 2010 v 8:08 | Reagovat

[3]: Bali:
Určitě jim budou chutnat! Někomu mohou tak trochu připomínat nádivku, už proto se hodí k pečenému masu. Navíc jsou pěkně barevné, ale hlavně báječně báječně chutnají. Budu čekat na ohlasy :-P
Měj se, papa
P. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama